Čili sriuba
AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
Čili sriuba
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5

500 gramų jautienos faršo (arba smulkiai supjaustytas kumpis)

500 gramų pomidorų

400 gramų konservuotos pupelės (aštrios)

100 gramų aštrus pomidorų padažas

1 vienetas paprikos

1 vienetas svogūnų

1 vienetas čili pipiro

2 skiltelės česnako

3 šaukštai aliejaus

šiek tiek maltos raudonosios paprikos

šiek tiek prieskonių jautienai

šiek tiek druskos

Patiekiant:

200 gramų sūrio (tarkuotas)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu ir nulupkite nuo jų odelę.
2.
Pomidorus, čili pipirą, papriką ir česnako skilteles sumalkite.
3.
Įkaitinkite aliejų. Jautienos faršą pakepinkite kartu su smulkiai supjaustytu svogūnu, kol paruduos.
4.
Į puodą supilkite faršą, sumaltą daržovių masę, konservuotas pupeles ir pomidorų padažą. Jei manote, kad per sausa, pomidorų padažo įdėkite šiek tiek daugiau.
5.
Viską gerai išmaišykite, suberkite prieskonius ir druską.
6.
Troškinkite apie 15 - 20 minučių ant silpnos ugnies.
7.
Patiekdami supilstykite į lėkštes ir apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu, sūris gražiai išsilydys.
8.
Skaniausia valgyti su paskrudintomis ir česnaku įtrintomis batono rekelėmis arba pašildytomis česnakinėmis bandelėmis.
Skaityti komentarus
Komentarai (11)
Gurmane
2015-11-10 13:50
Nu laaabai skaniai gavosi vietoj pomidoru naudojau konsirvotus pomidorus savo sultyse, zymiai greiciau ir patogiau
linute
2015-02-21 17:38
Na ką....su drauge issivirem sriubytes pagal ši receptuka.žiauriai skani,neperastria pasigaminom,sūrio ant viršaus užsibarstem,pasiskrudinom bulkytes,super...mmmm....skanu
123
2015-02-07 02:16
As visada dedu kiaulienos farsa ir tikrai skaniai gaunasi
Sigita
2012-09-27 22:22
Aš darau be čili, bet daug įvairių prieskonių dėjau, ir pavyko tokia irgi aštroka. Bet ir neaštri skani.
Žinokit aš dar pripylus į lėkštę įsipjausčiau šviežio agurko-suteikia gaivumo. Labai labai skanu
Tomas
2012-01-17 13:21
Labai skanu. Rekomenduoju su "garlic bread".
Lukas
2011-10-20 20:46
Alternatyvus variants: Vietoj pomidoru padazo ir zaliu pomidoru naudot konc. pomidorus (kartu su sultim). Kepinant farsa ir cesnoka (cesnoko galima, kad ir puse galvutes sunaudot), geriausia naudot alyvuogiu alieju. Del spalvos galima idet zalia paprika. Pupeles nebutinai astrios, bet, svarbu, raudonos. O del suriu, tai, imo, geriauiai tinka "ziugas". Paprastas fermentis kazkaip nelabai
Kas liecia prieskonius, yra dziovintas/sviezias bazilikas, raudonelis, mairunas, paprikos milteliai, juodieji/kvapnieji pipirai ir dar gyvas galas visko.
Laura
2011-05-29 20:31
mhm.. tikrai nuostabi ) dar su česnakine duonyte aš dariau, tai išvis nerealu
ugnė
2011-01-10 20:15
Super. ką tik valgiau
Algirdas
2010-11-14 20:41
Buvo skanu. Vietoje aštraus pomidorų padažo naudojau paprastą ir daugiau aitriųjų paprikų pabarsčiau... tiesa, susumavus ingredientų kainas, sriuba gaunasi brangoka. skanaus.
vaida
2010-11-05 12:45
labai skani
Ką dabar gaminame:
viskas
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Dalyvaukite konkurse!
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis