Mielinis pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Porcijų skaičius: 8
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Mielinis pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
475 g. kvietinių miltų (550D)
21 g. šviežių mielių arba 7 g. sausų
60 ml. šilto vandens
3 kiaušinių
55 ml. alyvuogių aliejaus
85 g. skysto medaus
1 a. šaukštelio druskos
1 v. šaukšto sezamo sėklų
1 kiaušinio trynio aptepimui
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įmaišui nedideliame dubenėlyje sumaišome 30 g. miltų, mieles, vandenį bei 1 a. šaukštelį medaus. Paliekame šiltoje vietoje, kad pakiltų, kol pasidarys kepurėlė. Didesniame dubenyje sumaišome kiaušinius, aliejų, druską bei medumų, jei medus susicukravo, tereikia jį šiek tiek pašildyti. Išmaišykite iki vienalytės masės. Įmaišykite pakilusį įmaišą, likusius miltus ir mediniu šaukštu viską išmaišykite. Maišykite 3-4 minutes. Suformuokite kamuoliuką, uždenkite rankšluostėliu ir padėkite kildinti apie 1 val. Pakilusią tešlą padalinkite į šešias dalis. Iškočiokite volelius ir supinkite dvi kasas arba padalinus į šešias dalis – vieną didelę kasą. Padedam vėl kildinti apie 45 min. Po to aptepam tryniu (galima praskiesti su šlakeliu pieno) ir dedam į įkaitintą iki 170 °C orkaitę ir kepam apie 25 min.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Dovilė
2017-07-13 14:00
Fainas receptas.. kepu ir kepu. Niekad nekilo mintis cukrų pakeisti medumi, o sviestą ar įprastą aliejų alyvuogių aliejumi.. Šie ingredientai mielinį pyragą padaro išskirtinai skaniu.. dabar tai mano mėgstamiausias receptas :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital