Cepelinai su varške
AUTORIUS:
Aukse
Cepelinai su varške
INGREDIENTAI:

Ingredientai

  • 1 kg bulvių
  • 3-4 virtos bulvės
  • 300g varškės
  • 1 kiaušinis
  • 1 šaukštas grietinės
  • 20g lašinukų
  • 20g sviesto
  • 1/2 a. š. peletrūno, arba mėtų
  • druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:

Gaminimas

Nulupkite ir smulkiai sutarkuokite bulves. Naudodami sūrmaišio audinį, sutarkuotas bulves nusunkite, nuspausdami kiek galima daugiau skysčio. Sunką palikite nusistovėti. Skystį atsargiai nupilkite, o dubens dugne nusistovėjusį krakmolą sudėkite į tarkuotų bulvių masę. Įdėkite sutrintas virtas bulves, pasūdykite ir gerai išminkykite.
Varškė ištrinkite, lašinukus paspirginkite, sudėkite sviestą, grietinę ,kiaušinį, peletrūną. Viską gerai išmaišykite.
Formuokite cepelinus. Pirmiausia, iš paruoštos bulvių pasės pasiruoškite apvalius kukulius, kad cepelinai gautųsi vienodo dydžio. Imkite kiekvieną kukulį (prieš tai rankas sudrėkinkite drungnu vandeniu), jį suspauskite (kaip blyną), pirštais padarykite nedidelę įdubą, į ją dėkite įdarą, iš visų šonų atsargiai užlenkite ir formuokite delnais pailgą formą. Dėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Virkite, retkarčiais pamaišant, apie 20 -25 minutes. Išimkite iš vandens ir nuvarvinus, dėkite į lėkštę. Cepelinai valgomi su sviesto ir grietinės padažu, galima su pakepintais su svogūnais. Skanaus!

AUTORIUS: Aukse
Skaityti komentarus
Komentarai (3)
Ingrida
2015-09-13 14:02
Daznai juos darau.Reikia padirbeti,taciau gal.rezultatas nustelbia viska.hm hm.....
Vida
2013-02-03 18:09
Labai skanus cepelinai!!!
Jurgita
2011-02-20 13:12
O kur dingo lašinukus?
Ką dabar gaminame:
viskas
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Dalyvaukite konkurse!
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis