Burokėlių sriuba

AUTORIUS:
Jurgita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 49)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 49)
Burokėlių sriuba
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
100 g šaltai rūkytos šoninės
1 svogūnas
2 morkos
1 saliero lapkotis
2 bulvės
3 nedideli burokėliai
1,5 l sultinio arba vandens
2 šaukštai pomidorų pastos
1 lauro lapas
0,5 šaukštelio džiovintos  kalendros
1 šaukštas balzaminio acto
1 vnt. KNORR BULJONETĖ daržovių sultinys
Druska
Juodieji pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nedideliais gabaliukais supjaustytą šoninę dėti į keptuvę, kad aptirptų riebaliukai ir ji gražiai apkeptų. Svogūną nulupti ir smulkiai supjaustytą dėti į keptuvę su šonine (jei riebaliukų neužtenka, įpilti alyvuogių aliejaus). Svogūnus apkepti maždaug 5 min. Morkas nuskusti ir supjaustyti kvadratėliais. Saliero lapkotį taip pat susmulkinti ir viską dėti į keptuvę kartu su svogūnais ir šonine. Apkepti dar 5 min. Bulves nuskusti. Nuluptus burokėlius supjaustyti kvadratėliais ar lazdelėmis. Bulves į tokią sriubą pjaustyti senoviškai: bulvę įpjauti ir laužti – taip ji lieka nelygiais kampais, kurie suverda ir patirština sriubą. Dabar keptuvės turinį supilti į puodą, ten pat dėti supjaustytus burokėlius ir bulves. Viską užpilti pusantro litro sultinio arba vandens. Įdėti pomidorų pastos, sultinį, lauro lapą, įberti kalendrų ir palikti virti, kol bulvės ir burokėliai suminkštės. Pabaigoje pilti acto, berti druskos (jei dar trūksta) ir pipirų. Tiekti su šaukšteliu grietinės ir žiupsneliu šviežių krapų. Skanaus!
AUTORIUS: Jurgita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
vida
2016-02-08 07:08
Labai skani sriubyte ! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital