Burokėlių mišrainė su obuoliais žiemai - be acto

AUTORIUS:
Ingrida
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 155)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 155)
Burokėlių mišrainė su obuoliais žiemai - be acto
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Nuostabi mišrainė su lietuviško sodo gėrybėmis, kuriai nereikia jokio acto, nes natūralią rūgštelę suteikia obuoliai. Gaminu ją jau ne vienus metus ir visada per žiemą Nuostabi mišrainė su lietuviško sodo gėrybėmis, kuriai nereikia jokio acto, nes natūralią rūgštelę suteikia obuoliai. Gaminu ją jau ne vienus metus ir visada per žiemą labai skaniai suvalgome. (...daugiau) Ingrida
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai burokėlių
2 kilogramai obuolių (rūgštesnių, pvz. antaninių)
1 kilogramas morkų
1 kilogramas svogūnų
3 šaukštai druskos
300 mililitrų aliejaus
šiek tiek kmynų (maltų)
šiek tiek lauro lapų (maltų)
šiek tiek pipirų (maltų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Morkas ir burokus išvirti. Tada smulkiai supjaustyti arba stambiai sutarkuoti, kaip labiau patinka. Obuolius stambiai sutarkuoti.
2.
Į didelio storadugnio puodo dugną įpilti dalį aliejaus ir jame apkepinti smulkiai pjaustytus svogūnus iki šiek tiek pagels ir suminkštės. Tada sudėti burokėlius, morkas bei obuolius, supilti likusį aliejų ir viską ant nedidelės ugnies patroškinti apie 10-15 minučių. Suberti druską, prieskonius ir viską gerai išmaišyti. Druskos kiekį galite koreguoti pagal savo mėgimą, tiesiog paragaudami, ar jau pakanka, ar skonis patinka.
3.
Karštą miršainę sudėti į švarius, iškaitintus stiklainius ir sandariai užsukti švariais dangteliais. Stiklainius pastatyti dangteliais žemyn ir apdengti šilta kaldra bei leisti pastovėti keletą valandų, kol visiškai atauš.
4.
Laikyti rūsyje.
Patarimai:
Obuoliai. Jei naudojami obuoliai nėra rūgštūs, papildomai visgi reikėtų įpilti obuolių acto, nes rūgštis konservams reikalinga, kad sėkmingai laikytųsi per žiemą.
AUTORIUS: Ingrida
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (22)
Dainora
2022-09-08 09:12
Ačiū, labai geras receptas! ATSAKYTI
Laima
2021-10-21 15:30
Skonis labai geras, aciu. ATSAKYTI
Stasė
2020-09-18 11:26
Jei norisi burokėlių dėl šaltibarščių,tai jokio aliejaus nereikia. Išverdi burokėlius,juos sutarkuoji,dedi į puodą,užpilu kuo rugštesnėm sultim,įdedi druskos (savo nuožiūrą),užverdi ir dedi į švarius stiklainius,užsuki dangteliais...ir visa procedūra....tiks ir sriubai ir šaltibarščiams....laikosi ilgai,net vusus metus !! ATSAKYTI
Krista
2018-11-01 08:53
Be acto nestovi. Pora issove kiti bala nuo virsaus matosi kad surugs. ATSAKYTI
Laima
2018-11-01 10:06
Gali būti, kad stiklainiai nebuvo gerai iškaitinti, obuoliai saldūs arba laikyta per šiltai. ATSAKYTI
Danguolė
2018-11-01 17:27
Aš jau porą metų taip gaminu, šaltame rūsyje gerai laikosi. Galbūt kaip ir rašė Laima, obuoliai nebuvo rūgštūs ar laikėte šiltai? Abu šie dalykai labai svarbūs ATSAKYTI
Rienka
2018-09-25 17:12
Labai jau daug svogunu! ATSAKYTI
Agnė
2018-09-26 10:02
Jei norisi mažiau svogūnų, jų ir dėkite mažiau, tik kitų daržovių dėkite, ad bendras daržovių svoris būtų toks pat :) O man labai svogūnų su tiek svogūnų, nesakyčiau, kad per daug. ATSAKYTI
Birute
2018-09-25 11:11
Aš tai morkas sutarkuoju burokėlių tarka ir apkepinu su mažu kiekiu aliejaus,dar apkepinu pomidorus,grybus ir paprika smulkiai supjaustyta. Sriubai tai skonis labai geras. ATSAKYTI
Jole
2018-09-19 08:07
Aš taip konservuoju jau daug metų, ir tai yra mano vieninteliai konservai, be kurių neapsieinu. Bet visko dedu jau iš akies, o aliejaus tikrai daug mažiau, tik kad svogūnai neprisviltų. Vasarą naudoju šaltibarščiams, labai skanūs išeina. ATSAKYTI
Emilija
2021-10-01 09:18
Pati skaniausia mišrainė ATSAKYTI
Asta
2018-09-18 10:12
Kiek litrų mišrainės gaunasi iš tokio kiekio daržovių? ATSAKYTI
Nijolė M
2018-09-08 19:30
Ar negalima daryti iš vis be aliejaus? ATSAKYTI
Ingrida
2018-09-09 19:17
Nesu bandžiusi, bet visai be aliejaus, bus ne taip skanu ir daržovės neapkepintos bus tokios labiau suvirusios, sutižusios. Aliejus čia suteikia ne tik skonio, bet ir tekstūros. Aišku, jo kiekį galite mažinti pagal save ATSAKYTI
Jolanta
2018-09-07 09:32
ALIEJAUS tiek nereikia - užtenka pusės kiekio ATSAKYTI
Ingrida
2018-09-09 19:16
Aliejaus kiekį galite drąsiai koreguoti savo nuožiūra, nes čia kiek žmonių, tiek ir skonių :) Man labai skanu tiksliai pagal šį receptą, bet kitam gali patikti kitaip ATSAKYTI
Violeta
2017-10-19 17:20
Viską taip pat darau, tik morkų 1kg, o dar dedu 2kg cukinijos. Dar jei turiu po ranka, įmetu 1-2 paprikas. Nu vienu žodžiu - pasitobulinau pagal save :) ATSAKYTI
Goda
2016-10-30 18:24
Nijole, aš dedu kokius 5-6 šaukštus druskos. Patarčiau pirma įdėti kokius 3 šaukštus, paragauti, jeigu trūksta, dar įdėti, nes visi biški skirtingai sūriai mėgstame. Jau geriau truputį per mažai, negu per daug, nes dadėti visada galima :) ATSAKYTI
Nijole
2016-10-29 19:52
O kiek deti druskos,geriausiai,kad nurodytumete saukstais.Aciu. ATSAKYTI
Regina Kucinskiene
2015-11-08 17:14
Taip ruosiu kiekviena rudeni, viska darau pagal skoni .lLabai skanu. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital