Burokėlių ir pomidorų mišrainė žiemai
AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 68)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 68)
Burokėlių ir pomidorų mišrainė žiemai
@ Shutterstock
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
2 kilogramai burokėlių (žali)
600 gramų pomidorų
1 stiklinė aliejaus
150 gramų svogūnų
1 galva česnako
1 vienetas paprikos (didelė)
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Marinatui:
125 mililitrai acto
100 gramų cukraus
30 gramų druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Burokėlius nulupti ir sutarkuoti. Pomidorus, paprikas supjaustyti smulkiais kubeliais, svogūnus - pusžiedžiais.
2.
Aliejuje pakepiname svogūnus, paskui sudedame pomidorus, po 5 minučių sudedame paprikas, viską pakepiname.
3.
Pasiruošiame marinatą: actą sumaišome su cukrumi bei druska, pašildome.
4.
Pakepintas daržoves perdedame į puodą, sudedame tarkuotus burokėlius. Šiek tiek pakaitiname, išsiskiria burokėlių sultys ir, kai daržovės užverda, supilame pašildytą marinatą. Ant silpnos ugnies verdame 40 - 45 minutes, retkarčiais vis pamaišome. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos, sudedame išspaustus česnakus bei beriame pipirų pagal skonį.
5.
Mišrainę dedame į iškaitintus stiklainius, užsukame, apverčiame dangteliais į apačią, uždengiame ir laikome, kol atvės.
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (4)
Vida
2016-09-22 14:16
Ligita, vandens nebūtina, nes iš daržovių sulčių pakanka. Nebent labai jau sultys nugaruotų, tada biški iš akies galite pridėti vandens, bet aš tai nededu. Labai skani mišrainė!
Ligita
2016-09-21 16:12
O marinatui vandens nereikia?
Birutė
2015-08-18 18:03
Labai skanu. Darau ne vienus metus.
janina
2010-12-08 15:46
nu žinokit čia šita mišrainė super
Ką dabar gaminame:
viskas
užgavėnių patiekalai
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis