Burokėlių ir pomidorų mišrainė žiemai
AUTORIUS:
Vilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 78)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 78)
Burokėlių ir pomidorų mišrainė žiemai
@ Shutterstock
INGREDIENTAI:
2 kilogramai burokėlių (nevirtų)
600 gramų pomidorų
1 vienetas svogūnų (didesnių)
1 vienetas paprikos (didesnės)
200 mililitrų aliejaus
1 galva česnako
šiek tiek juodųjų pipirų (maltų)
Marinatui:
125 mililitrai acto 9%
100 gramų cukraus
2 šaukštai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Burokėlius nulupti ir sutarkuoti. Pomidorus nuplikyti ir nulupti odeles. Pomidorus ir paprikas supjaustyti smulkiais kubeliais, svogūnus - pusžiedžiais.
2.
Aliejuje pakepiname svogūnus, paskui sudedame pomidorus, po 5 minučių sudedame paprikas, viską pakepiname.
3.
Pasiruošiame marinatą: actą sumaišome su cukrumi bei druska.
4.
Pakepintas daržoves perdedame į puodą, sudedame tarkuotus burokėlius. Šiek tiek pakaitiname. Kai išsiskiria burokėlių sultys ir kai daržovės užverda, supilame marinatą. Ant silpnos ugnies verdame 40 - 45 minutes, retkarčiais vis pamaišome. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos, sudedame išspaustus česnakus bei beriame pipirų pagal skonį.
5.
Mišrainę dedame į iškaitintus stiklainius, užsukame, apverčiame dangteliais į apačią, uždengiame šiltą kaldra ir taip palaikome keletą valandų, kol atvės.
AUTORIUS: Vilija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Ings
2017-08-19 22:36
Ar butinai turi but nevirti burokai? ATSAKYTI
Edita
2017-08-20 21:03
Galima daryti ir su virtais, tik tada troškinkite trumpiau negu šiame recepte. Na ir skonis bus truputį kitoks, bet tikrai irgi bus skanu. Gaminu kai kurias burokėlių mišraines žiemai iš virtų burokėlių, tikrai gerai gaunasi ATSAKYTI
Vida
2016-09-22 14:16
Ligita, vandens nebūtina, nes iš daržovių sulčių pakanka. Nebent labai jau sultys nugaruotų, tada biški iš akies galite pridėti vandens, bet aš tai nededu. Labai skani mišrainė! ATSAKYTI
Ligita
2016-09-21 16:12
O marinatui vandens nereikia? ATSAKYTI
Birutė
2015-08-18 18:03
Labai skanu. Darau ne vienus metus. ATSAKYTI
janina
2010-12-08 15:46
nu žinokit čia šita mišrainė super ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis