Burokėlių ir pomidorų mišrainė žiemai
AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
Burokėlių ir pomidorų mišrainė žiemai
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10

2 kilogramai burokėlių (žali)

600 gramų pomidorų

1 stiklinė aliejaus

150 gramų svogūnų

1 galva česnako

1 vienetas paprikos (didelė)

1 žiupsnelis malti pipirai

Marinatui:

125 mililitrai acto

100 gramų cukraus

30 gramų druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Burokėlius nulupti ir sutarkuoti.
2.
Pomidorus, paprikas supjaustyti smulkiais kubeliais, svogūnus - pusžiedžiais.
3.
Aliejuje pakepinam svogūnus, paskui sudedame pomidorus, po 5 minučių sudedame paprikas, viską pakepiname.
4.
Pasiruošiame marinatą: actą sumaišome su cukrumi bei druska, pašildome.
5.
Pakepintas daržoves perdedame į puodą, sudedame tarkuotus burokėlius.
6.
Šiek tiek pakaitiname, išsiskiria burokėlių sultys ir, kai daržovės užverda, supilame pašildytą marinatą. Ant silpnos ugnies verdame 40 - 45 minutes, retkarčiais vis pamaišome.
7.
Likus 10 minučių iki virimo pabaigos, sudedame išspaustus česnakus bei beriame pipirų pagal skonį.
8.
Mišrainę dedame į iškaitintus stiklainius, užsukame, apverčiame dangteliais į apačią, uždengiame ir laikome, kol atvės.
Skaityti komentarus
Komentarai (4)
Vida
2016-09-22 14:16
Ligita, vandens nebūtina, nes iš daržovių sulčių pakanka. Nebent labai jau sultys nugaruotų, tada biški iš akies galite pridėti vandens, bet aš tai nededu. Labai skani mišrainė!
Ligita
2016-09-21 16:12
O marinatui vandens nereikia?
Birutė
2015-08-18 18:03
Labai skanu. Darau ne vienus metus.
janina
2010-12-08 15:46
nu žinokit čia šita mišrainė super
Ką dabar gaminame:
viskas
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Dalyvaukite konkurse!
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis