Burnoje tirpstantis šokoladinis keksas

AUTORIUS:
Ugnė Pilvinienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Burnoje tirpstantis šokoladinis keksas
Burnoje tirpstantis šokoladinis keksas
Burnoje tirpstantis šokoladinis keksas
Autorius apie receptą: Šokoladinis keksas aplietas šokoladu ir riešutais. Gavosi purus ir tirpstantis burnoje. Šokoladinis keksas aplietas šokoladu ir riešutais. Gavosi purus ir tirpstantis burnoje. Ugnė Pilvinienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
3 vienetai kiaušinių
175 gramai sviesto (minkšto)
160 gramų miltų
130 gramų cukraus
125 mililitrai pieno
50 gramų šokolado
4 šaukštai kakavos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Glajui:
100 gramų šokoladas su riešutais
šiek tiek pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Minkštą kambario temperatūros sviestą labai gerai išplakti su cukrumi, kol bus puri masė, kaip kremo. Įmušti kiaušinius, perplakti, suberti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir darkart gerai perplakti. Maišant pilti pieną. Turi gautis grietinės tirštumo telša, jeigu būtų skystesnė, įdėkite dar šiek tiek miltų, o jeigu tirštesnė - įpilkite dar šlakelį pieno. Įmaišyti smulkiais gabaliukais supjaustytą šokolada.
2.
Supilti į keipimo formą ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-60 minučių, priklausomai nuo kekso storio. Ar iškepęs, patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką į kekso vidurį - jeigu ištraukus bus neapsivėlęs tešla, vadinasi iškepė. Išėmus iš orkaitės leisti atvėsti pirmiausia formoje, o tada galutinai atvėsinti ant grotelių.
3.
Glajui mikrobangų krosnelėje arba virš garų vonelės ištirpinti šokoladą su riešutų gabaliukais ir sumaišyti su kambario temperatūros pienu, kad gautųsi liejamas glajus. Juo aplieti atvėsusį keksą.
AUTORIUS: Ugnė Pilvinienė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Di
2017-11-28 20:37
Nu nesigavo kazkotais, neiskilo ir vidus visas slapes nors kepiau ilgiau net nei nurodyta ATSAKYTI
Emilija
2017-11-29 12:25
Gal kepimo milteliai pavedė? Kartais taip, deja nutinka :( Ir ar pyragą dėjote į pilną įkaitintą orkaitę ir nedarinėjote orkaitės durelių bent pirmą kepimo pusę? Nes tas irgi gali prisidėti. Man šis keksas labai skanus pavyksta, jau kokius keturis kartus kepiau, būtinai pabandykite dar sykį, bet geriau su kitais kepimo milteliais. ATSAKYTI
Sandra
2017-04-03 19:15
Mmmm, super! ATSAKYTI
Aleksandra
2017-04-14 16:37
Geras receptas, galima į vidų įdėti smulkintų riešutų ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital