Burgundiškas jautienos troškinys

AUTORIUS:
Anželika Stančikienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Burgundiškas jautienos troškinys
Burgundiškas jautienos troškinys
Burgundiškas jautienos troškinys
Autorius apie receptą: Be galo skanus jautienos troškinys. Tokio rafinuoto skonio, o mėsa būna minkštutėlė, nes ilgai troškinasi. Gamindama rėmiausi šiuo receptu iš Be galo skanus jautienos troškinys. Tokio rafinuoto skonio, o mėsa būna minkštutėlė, nes ilgai troškinasi. Gamindama rėmiausi šiuo receptu iš "Ką suvalgyti" tinklaraščio. (...daugiau) Anželika Stančikienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas jautienos
4 vienetai morkų
4 vienetai svogūnų
500 mililitrų jautienos sultinio
500 mililitrų raudono vyno
200 gramų pievagrybių
100 gramų kiaulienos šoninės
2 šaukštai miltų
2 šaukštai pomidorų pastos
4 skiltelės česnako
šiek tiek lauro lapų
šiek tiek čiobrelių
šiek tiek raudonėlio
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsą supjaustyti nelabai dideliais gabaliukais, nusausinti, pasūdyti ir pagardinti pipirais.
2.
Svogūnus supjaustyti žiedais, šoninę smulkiomis riekelėmis, morkas griežinėliais.
3.
Karščiui atspariame ir orkaitėje naudoti tinkamame puode, kuriame bus ruošiamas troškinys, apkepinti šoninę, atidėti. Šoninės riebaluose, ant kaitrios ugnies apkepinti jautieną. Kepti per kelis kartus, kad gabalėliai kuo mažiau liestųsi ir paleistų kuo mažiau sulčių. Atidėti prie šoninės.
4.
Ten pat apkepti svogūnus, morkas, česnaką, sudėti pomidorų pastą. Berti miltus ir išmaišyti. Pilti apie 100 ml vyno. Šiek tiek patroškinti. Viską sudėti atgal į puodą, užpilti vynu ir sultiniu. Dėkite prieskonius, užvirinkite.
5.
Uždengtą puodą dėti į iki 160 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir troškinti 2 - 4 valandas. Kas valandą mėsą permaišykite ir tikrinkite jos minkštumą. Kai mėsa bus visiškai minkšta, su sviestu ir aliejumi keptuvėje pakepinti pievagrybius ir sudėti į troškinį.
AUTORIUS: Anželika Stančikienė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Algirdas
2021-03-12 16:45
Man puikiausiai pavyko aukštais kraštais keptuvėje su dangčiu. Troškinau apie 1,5 val vis įpildamas vyvo ar vandens. ATSAKYTI
Opa
2020-11-04 20:21
Iš kur gaut jautienos sultinio? ATSAKYTI
Greta
2020-11-05 09:16
Galima išsivirti naminio arba nusipirkti jau paruošto :) Mačiau dabar kažkuris gamintojas jau turi net ir stikliniuose buteliuose paruošto, geros sudėties, ne tik kubeliai :) ATSAKYTI
Martynas
2019-10-02 18:19
Bandau. I orkaite netilpo puodas tai bandau gamint ant virykles. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital