Bulvių virtinukai Gnocchi su pomidorų ir kalmarų padažu
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Bulvių virtinukai Gnocchi su pomidorų ir kalmarų padažu
Bulvių virtinukai Gnocchi su pomidorų ir kalmarų padažu
Bulvių virtinukai Gnocchi su pomidorų ir kalmarų padažu
Bulvių virtinukai Gnocchi su pomidorų ir kalmarų padažu
Autorius apie receptą: Man visad labai smagu, kai randu bendrumų tarp italų ir lietuvių virtuvių. Kalbant apie bulvinius gnocchius (tariama - njokiai), man jie primena miniatiūrinius virtų bulvių Man visad labai smagu, kai randu bendrumų tarp italų ir lietuvių virtuvių. Kalbant apie bulvinius gnocchius (tariama - njokiai), man jie primena miniatiūrinius virtų bulvių didžkukulius, kurių įdaras yra tiesiog padažas. (...daugiau) Greta, Wild Spoons
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
800 gramų bulvių
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek miltų
0.25 šaukštelio druskos
2.25 šaukštelio muskato
Padažui:
2 skardinės konservuotų pomidorų
400 gramų kalmarų (žiedų arba filė)
2 vienetai svogūnų
0.7 vieneto aitriosios paprikos
4 skiltelės česnako
2 šaukštai cukraus
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek raudonėlio
Patiekiant:
2 saujos gražgarsčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves išvirti su lupenomis. Kol jos verda, susmulkinti svogūną ir sukapoti česnaką su aitriaja paprika. Kalmarą nuplauti, supjaustyti žiedais (jei tai filė).
2.
Išvirusias bulves nulupti bei gerai sutrinti (su mėsmale ar bulvių grūstuve, su šakute teks pavargti, kad neliktų gumuliukų, bet aišku galima ir taip). Į indą su trintomis bulvėmis supilti truputi paplaktą kiaušinį, užbarstyti druskos ir muskato. Viską pamaišyti, dėti porą šaukštų miltų, vėl pamaišyti, vėl miltų. Jų reikia tiek, kad tešla beveik nebeliptų prie rankų.
3.
Ruošiame padažą: keptuvėje, ant nedidelės ugnies, pakepti svogūnus, kol šie suminkštės, sudėti česnakus su čili, dar porą minučių pakepti ir suversti pomidorų skardinę. Jei pomidorai nesmulkinti, sumaigyti juos mentele. Dėti cukrų, žiupsnį druskos bei džiovintus prieskonius. Padažas turėtų pavirti bent 20 minučių.
4.
Bulvinę tešlą padalinti į kelias dalis ir ant miltuoto paviršiaus iš kiekvienos iškočioti dešrelę. Ją supjaustyti maždaug 2 cm dydžio gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį rankose dar perridenti per šakutę, truputį paspaudžiant. Tokie formuoti gnocchiai gan tradiciška. Juos dėti į verdantį pasūdytą vandenį. Po to kai gnocchiai iškyla į paviršių, pavirti dar minutę ir ištraukti lauk.
5.
Prieš baigiant virti padažą, į jį sumesti kalmarų žiedus ir patroškinti juos 4 minutes. Tuomet į padažą sudėti ir išvirusius gnocchius, atsargiai permaišyti ir palikti keptuvę kaisti dar vienai minutei. Užberti šviežiai maltų pipirų.
6.
Lėkštėse paskirstyti gražgarstes, ant jų dėti virtinukus su padažu ir nieko nelaukus valgyti.
Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti šioje Gretos knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
salotos, garnyrai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis