Purus bulvių plokštainis su žalumynų padažu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Kugelis su padažu
Kugelis su padažu
Kugelis su padažu
Kugelis su padažu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kg bulvių
2 stiklinių pieno
2 kiaušinių
Druskos, pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves nuskusti, nuplauti, sutarkuoti. Pieną užvirinti  ir supilti į bulvių masę, berti pagal skonį druskos ir pipirų (dar kartais beriu žiupsnelį muskato - labai tinka), įmušti kiaušinius, išmaišyti. Viską sudėti į aliejumi pateptą kepimo indą ir pašauti į iki 180 laipsnių įkaitingą orkaitę.  Kepti, kol plokštainis gražiai apskrus (paprastai užtrunka apie valandą, priklausomai nuo skardos dydžio). Patiekti su norimu padažu. Žemiau užrašiau du galimus ir mano pamėgtus padažo variantus - vienas keptas, o kitas greitas gaivus nekeptas. Galimi padažiukai:
1. Susmulkinti pundelį svogūnų laiškų, pundelį krapų ir sumaišyti su grietine (arba jogurtu), pagardinti druska ir pipirais.
2. Gabalėlį šoninės supjaustyti ir apkepti, tada į keptuvę sudėti smulkiai supjaustytus du vidutinio dydžio svogūnus ir šiek tiek pakepinti iki svogūnai bus gražiai auksinės spalvos. Tada dėti grietinės, įberti saujelę smulkintų žalumynų (irgi naudoju krapus bei svogūnų laiškus) ir dar porą minučių patroškinti.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Lina
2022-05-12 17:28
O tarkuotas bulves reik nusunkti? ATSAKYTI
Greta
2022-05-13 11:14
Nereikia :) ATSAKYTI
Galina
2017-07-19 17:24
Mmm, toks minkstutis ir tikrai purus iskepe, labai geras ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital