Bulviniai vėdariukai

AUTORIUS:
Mia30
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 39)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 39)
Bulviniai vėdariukai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kg bulvių
4 kūdosios ilgos kiaulių žarnos
1 svogūnas
300 g ispaniškų rūkytų lašinių
0,5 l pieno
1 valgomas šaukštas sviesto (naminis)
druska pagal skonį
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirmiausia susipjaustome lašinukus, juos pakepiname ir susipjaustome svogūno galvutę, ją taip pat pakepiname su spirgučiais. Po to, nusiskutame žalias bulves, jas sutarkuojame su bulvių tarkavimo mašina. Užsikaitiname pieno, ir užplikiname tarkius, įdedame naminio sviestuko, labai skonį pagerina, taip pat sudedame spirgučius su svogūnais ir druskos įberiame pagal skonį. Ir viską išmaišome. Tešla paruošta. Žarnas reikia iš vakaro užsimerkti, nes jos būna siaubingai sūrios. Reikia, kad numirktų, ir per šaltą vandenį kuo kruopščiau išplauti, ir dar su druska ištrinti, kad neliktų to kvapo, jos tikrai nebus per sūrios, tik druska nuims kvapą. Tuomet imu po žarną ir ją padalinu į 5 dalis, galima kokio norite ilgio, pas mus įprasta daryti trumpais galiukais vėdarus, taip skaniau ir greičiau susivalgo. Prikimšus žarnas ant kiekvieno galo naudojau dantų krapštukus. Margarinas tam, kad neprikeptų prie skardos, dar įpilu truputį vandens. Kad nesusproginėtų, truputį pakepus orkaitėje subadau su dantų krapštuku. Kepti gerai įkaitintoje orkaitėje. Maždaug 1,5 valandos. Patiekti vėdarus su grietine, pienu, kas kaip mėgsta. Labai skanu!
AUTORIUS: Mia30
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital