Užkandinės bulvių ir burokėlių "braškės" su silkės įdaru

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Bulvių ir burokėlių braškės su silke
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai gražiai atrodantis silkės užkandis, kuris puikiai tinka Kūčioms ar kitai šventei. Pagaminti paprasta, ingredientai nesudėtingi, o atrodo žavingai! Labai gražiai atrodantis silkės užkandis, kuris puikiai tinka Kūčioms ar kitai šventei. Pagaminti paprasta, ingredientai nesudėtingi, o atrodo žavingai! Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
3 vienetai bulvių (virtų, didesnių)
1 vienetas burokėlių (virtų, vidutinio dydžio)
200 gramų silkių filė
1 vienetas svogūnų (nedidelio, geriau mėlynojo)
šiek tiek aliejaus
Papuošimui:
šiek tiek sezamo sėklų
šiek tiek petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves ir burokėlius sutarkuoti per smulkią tarką ir gerai sumaišyti. Masę pagardinti druska ir pipirais.
2.
Silkės filė supjaustyti smulkiais kubeliais. Svogūną smulkiai sukapoti ir sumaišyti su silke.
3.
Rankas suvilgyti trupučiu aliejaus, kad neliptų ir jomis iš bulvių-burokėlių masės padaryti paplotėlį. Į jo vidurį dėti silkės įdaro. Įdarą užspausti ir pirštais suformuoti braškės formą.
4.
Paruoštas braškytes papuošti trupučiu sezamo sėklų ir padėti į šaldytuvą valandai-dviems (neuždengus), jog truputį apdžiūtų ir sutvirtėtų.
5.
Prieš patiekiant įsmeigti po petražolės lapelį, kad atrodytų kaip braškė.
AUTORIUS: Laura
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Liuda
2019-03-22 12:53
Ačiū, atrodo nuostabiai, originaliai pateiktas paprastas patiekalas, būtinai gaminsiu <3
ATSAKYTI
Irena
2018-12-17 22:05
Labus skaniai atrodo, bandysiu, aciu uz recepta ATSAKYTI
Lina
2017-12-14 15:50
Sis receptas yra tikrai ne kazkokios Lauros.... o Ingridux virtuveles ATSAKYTI
Laura
2017-12-15 09:26
Šis receptas yra labai plačiai paplitęs po internetą ir originaliai prasidėjo prieš keletą metų nuo maisto tinklaraščių Rusijoje. Lietuvos internete jį gamino daugelis - ir Gamink su Audrone, ir Igrindux puslapiai, ir dar ne vienas tinklaraštis, bet aš gamindama rėmiausia originaliais rusiškais šaltiniais ir dar šiek tiek pagal save kiekius prisitikiau iš praktikos darydama, nes juose man būdavo per daug burokėlių ir braškytės ne tokios tvirtos pavykdavo. Beje, šioms braškytėms taip pat tinka nebūtinai vien silkės įdaras, bet pvz. ir grybų ar net su rūkyta lašiša. Tikrai labai universalus ir geras receptas, o idėjos jokiu būdu nesisavinu, bet kiekiai ir proporcijos tai jau mano pačios surasti :) ATSAKYTI
Asta
2017-09-12 10:00
Super! ATSAKYTI
Ignė
2017-09-03 10:02
Kaip originalu ir aišku skanu! Manau nuo šiol puoš mūsų stalą per visas šventes ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital