Bruknių ir obuolių uogienė

AUTORIUS:
Saulė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 70)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 70)
Bruknių ir obuolių uogienė
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skani uogienė! Beje, jeigu ją gaminsite iš saldžių obuolių, cukraus kiekį galima mažinti iki 500-600 g. Uogos prideda malonios rūgštelės, o šis pagardas tobulai tinka Labai skani uogienė! Beje, jeigu ją gaminsite iš saldžių obuolių, cukraus kiekį galima mažinti iki 500-600 g. Uogos prideda malonios rūgštelės, o šis pagardas tobulai tinka net užsitepti ant skrebučio ir saldžiai skanauti su arbata, bet ir prie mėsos bei paukštienos patiekalų, ypač - Kalėdinio kalakuto ar laukinių paukščių! (...daugiau) Saulė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas bruknių
8 vienetai obuolių (vidutinio dydžio)
800 gramų cukraus
1 stiklinė vandens
1 šaukštelis apelsino žievelės (arba 0.5 šaukštelio maltų gvazdkėlių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Saldžius obuolius nuplauti, nulupti, pašalinti sėklas su sėklalizdžiais ir supjaustyti skiltelėmis.
2.
Iš cukraus ir stiklinės vandens išvirti sirupą. Į pusę kiekio karšto sirupo sudėti obuolius ir 8-10 min. palaikyti. Į likusį sirupą suberti bruknes ir virti 10-15 min. Po to bruknes sumaišyti su obuoliais ir dar 10-15 min. pavirti, įdėjus apelsino žievelių ar gvazdikėlių.
3.
Karštą džemą supilti į iškaitintus stiklainius ir uždaryti sandariais dangteliais. Apversti dangteliais žemyn ir palikti visiškai atvėsti.
AUTORIUS: Saulė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
aldona
2015-08-09 14:43
labai skani uogiene ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital