Brownie su kaštainiais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Brownie su kaštainiais
Brownie su kaštainiais
Brownie su kaštainiais
Brownie su kaštainiais
Autorius apie receptą: Turiu prisipažinti, kad pirmą kartą paragavusi kaštainių, nelikau jais sužavėta ir todėl ilgą laiką jų vengiau. Bet gal prieš metus, dar būdama konditerijos mokykloje, jie Turiu prisipažinti, kad pirmą kartą paragavusi kaštainių, nelikau jais sužavėta ir todėl ilgą laiką jų vengiau. Bet gal prieš metus, dar būdama konditerijos mokykloje, jie vėl išdygo prieš mane, žinoma, daug skanesniu pavidalu, tad aš vėl ėmiau ragauti ir pažinti jų skonį. Dabar kaštainius aš labai mėgstu, ypač aplietus šokoladu - taip paprasta, bet be galo skanu. Nes patys kaštainiai iš savęs jau yra pakankamai saldūs, na, jų skonis tikrai sunkiai nupasakojamas, jis labai savotiškas, tad jų dar neragavusiems, gali prireikti šiek tiek laiko su jais susidraugauti. Iš nudorytų kiekių man išėjo du 20 cm skersmens pyragai.
Kadangi šiame recepte nėra miltų, nereikėtų išsigąsti, kai pyragas susileis centre. Reikia luktelėti, kol jis visiškai atvės, prieš pjaunant, nes jo vidus bus labai drėgnas.
(...daugiau) Inga's Sweeterie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
250 gramų sviesto
250 gramų šokolado (nemažiau 60% kakavos)
250 gramų kaštainiais (pakepintų ir išlukštentų)
4 vienetai kiaušinių
125 gramai pieno
125 gramai grietinėlės (neriebios)
125 gramai cukraus
šiek tiek vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitiname orkaitę iki 170 C.
2.
Į kepimo skardą sudedame kaštainius, kuriuos pirma aštriu peiliu įpjauname, tarsi žymėdami kryžiuką. Vienur rašė, kad geriau juos įpjauti smailiajame kampe, kitur - lygiame plote. Aš vienus įpjoviau lygioje vietoje, kitus - smailiame, bet iš esmės jokio skirtumo nebuvo. Kepame kaštainius apie 30 minučių, kol jie gražiai atsidaro. Atvėsiname ir nulupame.
3.
Ištepame sviestu ir pabarstome miltais 20 cm ar didesnę kepimo formą, geriausia atsegamais kraštais, kad būtų lengviau perkelti pyragą ant lėkštės.
4.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
5.
Šokoladą kartu su sviestu išlydome garų vonelėje. Į nedidelį prikaistuvį supilame pieną, grietinėlę ir sudedame nuvalytus kaštainius. Kaitiname iki pirmųjų užvirimo burbulų. Nuimame nuo ugnies ir sutriname iki košės.
6.
Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Baltymus išplakame su 3 šaukštais cukraus iki standžių putų. Padedame į šaldytuvą, kol jų prireiks. Trynius išplakame su likusiu cukrumi ir vanile, kol jie pabals. Įmaišome išlydytą šokoladą su sviestu. Po to įmaišome kaštainių tyrę. Per kelis kartus atsargiai įmaišome kiaušinių baltymus, stengiantis per daug nemaišyti, kad neišleistume oro.
7.
Kepame apie 30 - 35 minutes. Ištraukiame iš orkaitės ir paliekame atvėsti kepimo formoje.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital