Braškių tortas

AUTORIUS:
Kristina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
Braškių tortas
Braškių tortas
Braškių tortas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Biskvitui:
5 kiaušinių
150 g cukraus
250 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
citrinos žievelės
Kremui:
250 g desertinės varškės
450 g riebios grietinėlės
0,5 stiklinės cukraus pudros
kakavos pabarstymui
1 a.š. želatinos granulių
0,5 stiklinės šalto vandens
citrinos sulčių
Braškiniam sluoksniui:
400 g prinokusių braškių
3 v.š. cukraus
Papuošimui:
150 g juodojo šokolado
10 didelių braškių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Baltymus išplakiau su cukrumi iki standžių putų. Plakdama supyliau kiaušinių trynius, nutarkuotą citrinos žievelę. Išmaišiau. Persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais subėriau į tešlą. Viską kruopščiai išmaišiau mediniu šaukštu. Gautą masę supyliau į riebalais pateptą apvalią kepimo skardą ir kepiau 175 laipsnių orkaitėje 30 min. Įbedus medinį pagaliuką, jis turi nebebūti aplipęs tešla. Iškepusį biskvitą ataušinau. Supjausčiau į 3 dalis. Kremui išplakiau gietinėlę su cukraus pudra, sudėjau desertinę varškę, supyliau išspaustas citrinos sultis, išbrinkintą ir kaitinant ištirpintą želatiną ir dar paplakiau. Braškiniam sluoksniui sutryniau braškes su cukrumi. Torto "statybos": supjaustytus biskvito lakštus, kiekvieną jų, aptepiau trintomis braškėmis, aptepiau kremo sluoksniu ir apibarsčiau storu sluoksniu kakavos. Taip pat sluoksniavau likusius lakštus. Kremo pasilikt reikia šonams ir torto viršui aptepti. Pusę turimo šokolado ištirpinau ir jame iki pusės panardinau nuplautas ir nusausintas braškes. Padėjau jas ant kepimo popieriaus, kad šokoladas sustingtų. Likusį šokoladą sutarkavau stambia tarka ir juo apibarsčiau likusiu kremu apteptą torto viršų ir šonus.
Papuošiau brakėmis šokolade ir vaflių gabalėliais, aplietais šokoladu.
Čia, žinoma, jau Jūsų fantazija. SKANAUS !
AUTORIUS: Kristina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital