Baltymus išplakiau su cukrumi iki standžių putų.
Plakdama supyliau kiaušinių trynius, nutarkuotą citrinos žievelę. Išmaišiau.
Persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais subėriau į tešlą. Viską kruopščiai išmaišiau mediniu šaukštu.
Gautą masę supyliau į riebalais pateptą apvalią kepimo skardą ir kepiau 175 laipsnių orkaitėje 30 min. Įbedus medinį pagaliuką, jis turi nebebūti aplipęs tešla.
Iškepusį biskvitą ataušinau. Supjausčiau į 3 dalis.
Kremui išplakiau gietinėlę su cukraus pudra, sudėjau desertinę varškę, supyliau išspaustas citrinos sultis, išbrinkintą ir kaitinant ištirpintą želatiną ir dar paplakiau.
Braškiniam sluoksniui sutryniau braškes su cukrumi.
Torto "statybos":
supjaustytus biskvito lakštus, kiekvieną jų, aptepiau trintomis braškėmis, aptepiau kremo sluoksniu ir apibarsčiau storu sluoksniu kakavos. Taip pat sluoksniavau likusius lakštus.
Kremo pasilikt reikia šonams ir torto viršui aptepti.
Pusę turimo šokolado ištirpinau ir jame iki pusės panardinau nuplautas ir nusausintas braškes. Padėjau jas ant kepimo popieriaus, kad šokoladas sustingtų.
Likusį šokoladą sutarkavau stambia tarka ir juo apibarsčiau likusiu kremu apteptą torto viršų ir šonus.
Papuošiau brakėmis šokolade ir vaflių gabalėliais, aplietais šokoladu.
Čia, žinoma, jau Jūsų fantazija.
SKANAUS !
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)