Braškių "Crème Brûlée"

AUTORIUS:
Alma K.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Braškių "Crème Brûlée"
Braškių "Crème Brûlée"
Braškių "Crème Brûlée"
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
480 mililitrų grietinėlės ( riebi)
5 vienetai kiaušinių
115 gramų cukraus
1 šaukštas vanilės esencijos
115 gramų cukraus (rudas)
4 vienetai braškių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkaitinti orkaitę iki 150 0 C.
2.
Dubenyje plakimo šluotele išmaišyti kiaušinių trynius, cukrų ir vanilės ekstraktą. Supilti 400 ml grietinėlės, gerai išmaišyti, kol masė taps kreminės konsistencijos. Perkoštą per sietelį mišinį supilti į specialius keramikinius kepimo indelius. Sudėti indelius į kepimo skardą. Pripilti į skardą karšto vandens, maždaug iki pusės indelių. Kepti 45 minutes arba tiek kiek reikia (kiekviena orkaitė skiriasi). Kremas indelio centre turėtų būti „drebantis“. Išimti indelius iš kepimo skardos, leisti jiems atvėsti ir padėti į šaldytuvą bent 3 valandoms arba nakčiai.
3.
Visą Crème Brǔlée paviršių pilnai apibarstyti plonu rudojo cukraus sluoksniu. Išplakti 80 g grietinėlės. Keptuvėje ištirpinti truputį rudojo cukraus, kol iš jo pagaminsime karamelę. Palaikyti bent 5 minutes prieš patiekiant. Papuošti karamelizuotu cukrumi, plakta grietinėle, uždedant ant viršaus po vieną braškę. Galima papuošti cinamono lazdelėmis.
AUTORIUS: Alma K.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Irena
2015-07-13 13:17
Man irgi skanu kas saldu :) ATSAKYTI
Aš Pranculytė
2015-07-13 13:13
Noriu visų gardumynų, bet tik desertų, niam.... ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital