Braškinis tortas su maskarpone

AUTORIUS:
Almina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 50)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 50)
Braškinis tortas su maskarpone
Autorius apie receptą: Šis gaivus bei karališkai skanus tortas paruošiamas daugmaž per 2 valandas. Beje, man jis pats skaniausias šviežias. Šis gaivus bei karališkai skanus tortas paruošiamas daugmaž per 2 valandas. Beje, man jis pats skaniausias šviežias. Almina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Kremui:
500 g maskarponės sūrio
500 ml jogurto (naudojau persikinį)
200 ml natūralių apelsinų sulčių su tirščiais
500 g šviežių braškių
30 g želatinos
150 g cukraus arba cukraus pudros
Pagrindui:
250 g sausainių (labai tinka selga airiško likerio skonio arba karameliniai)
100 g sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Sausainius sumalti (geičiausia tai padaryti galima su elektriniu smulkintuvu), sudėti ištirpintą sviestą ir viską gerai išmaišyti.
Gauta mase spaudant rankomis iškloti apvalios kepimo formos dugną (naudojau 24 cm skersmens torto formą atsegamais kraštais), taip suformuojant tortui pagrindą. Jį dėti į 170C temperatūros orkaitę ir kepti 10-15 minučių, kol lengvai paruduos ir sutvirtės. Beje, galite pagrindo ir nekepti, o tiesiog padėti jį į šaldytuvą, kad sustingtų. Tačiau skonis keptų sausainių žymiai geresnis ir netrupa pjaustant tortą.
Kol iškeptas pagrindas aušta, pasigaminame kremą. Kremui skirtą želatiną užpilti apelsinų sultimis ir palikti 15-20 minučių pastovėti, jog išbrinktų. Išbrinkusią ištirpinti virš garų vonelės (jokiu būdu neužvirinti) ir palikti šiek tiek atvėsti.
Maskarponės sūrį išplakti su jogurtu ir cukrumi. Pamažu supiltį (nuolat maišant) ištirpintą ir atvėsintą želatiną. Gautą kremą palaikyti šaldytuve apie 10-15minučių, jog truputį sutvirtėtų. Kai kremas pradės stingti, supilkite jį ant atvėsusio sausainių pagrindo. Ant kremo viršaus dedame braškes. Leiskite braškėms tiesiog paskęsti kreme tiek, kad kyšotų tik viršūnėlės. Arba galite kremui labiau sustingus puošti kaip tik fantazija leidžia.
AUTORIUS: Almina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Mėgėja
2018-03-11 18:56
Su kuo ir kaip puošiat torto šonus? ATSAKYTI
Asta
2018-03-11 19:46
Galite juos plonai aptepti plakta grietinėle (arba tiesiog truputį patepti jogurtu) ir apibarstyti kokoso drožlėmis, pats paprasčiausias variantas :) ATSAKYTI
rosita
2011-10-11 11:43
skanus ir graziai papuostas tortas,, ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital