Beždžionėlių duona - pyragas

AUTORIUS:
Ieva Visockytė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Beždžionėlių duona - pyragas
Beždžionėlių duona - pyragas
Beždžionėlių duona - pyragas
Beždžionėlių duona - pyragas
Beždžionėlių duona - pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
30 gramų sviesto
2/5 stiklinės vandens ( šiltas)
1 stiklinė pieno
2 vienetai kiaušinių
1/4 stiklinės cukraus
7 gramai sausų mielių
3 ir 1/4 stiklinės miltų
1 šaukštelis druskos
Glajui:
3/4 stiklinės cukraus (rudasis )
100 gramų sviesto (tirpintas)
3 šaukšteliai cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sumaišyti miltus, cukrų, sausas mieles ir druską dideliame inde. Mažame prikaistuvyje (arba mikrobangų krosnelėje) virinti pieną ir sviestą, kol pastarasis ištirpsta. Pieną atvėsinti iki kūno temperatūros. Pilti pieną, vandenį, ir lengvai išplaktus kiaušinius į miltus. Maišyti mediniu šaukštu, po to minkyti rankomis. Jei tešla dar šiek tiek lipni, dėti po vieną šaukštą miltų (man reikėjo ~4) kol taps lengviau minkoma. Minkyti apie 3 minutes. Po to dėti į aliejumi pateptą indą, uždengti švariu rankšluosčiu ir laikyti šiltai, kol padvigubės (~ 1 val.).
Mišinio plutelei gamyba: Viename dubenėlyje ištirpinti sviestą, kitame sumaišyti cukrų ir cinamoną.
2.
Iš iškilusios tešlos iškočioti stačiakampį, jį padalinti į 64 gabaliukus (8x8). Iš kiekvieno gabaliuko suformuoti kamuoliuką, pamerkti jį į tirpintą sviestą, apvolioti cukraus ir cinamono mišinyje, dėti į sviestu išteptą kepimo formą. Tuos pačius veiksmus pakartoji su visais likusiais kamuolėliais (galima tešlą dalinti ir į mažiau dalių,nes kuo daugiau - tuo skaniau). Uždengti kepimo formą ir palikti valandai šiltai – kilti.
3.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių šilumos ir kepti pyragą 30 –35 min. Ištrauki iš orkaitės ir palikti 5 min. atvėsti (neilgiau, nes paskui bus sunku išimti). Apversti ant lėkštės ir dar šiltą valgyti, plėšant gabaliukus rankomis.
AUTORIUS: Ieva Visockytė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Aurelija
2017-04-03 16:20
Bandau daryt bezdzioniu duona bet nesuprantu .kur ptoduktai kiausiniu nera o eigoj jie atsiranda ATSAKYTI
Erika
2017-04-05 22:51
Kiaušiniai yra, ties ingredientų sąrašo viduriu :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital