Beliašai
AUTORIUS:
Olga
Beliašai
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8

Įdarui:

300 gramų faršo

1 vienetas kiaušinių

1 vienetas svogūnų (smulkinti)

šiek tiek druskos

šiek tiek pipirų

Tešlai:

400 gramų miltų

1 stiklinė pieno

1 vienetas kiaušinių

7 šaukštai aliejaus

8 gramai sausos mielės

1 šaukštelis cukraus

1 šaukštelis druskos

Kepimui:

šiek tiek aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pieną pašildyti iki kambario temperatūros, jame išmaišyti cukrų ir mieles. Uždengti ir palaukti, kol susidarys „kepurėlė“ (~ 10 minučių). Įmaišyti kiaušinį.
2.
Į didelį dubenį persijoti miltus, suberti druską, supilti aliejų ir pieną su mielėmis. Gerai išmaišyti. Svarbu nepadauginti miltų. Tešla turi būti labai minkšta, netgi lipni. Lengvai pabarstyti miltais, pridengti ir leisti pakilti.
3.
Paruošti įdarą: faršą, kiaušinį, svogūną, druską ir pipirus gerai išmaišyti.
4.
Pakilusią tešlą lengvai paminkyti. Ant stalo pabarstyti šiek tiek miltų, atgnybti nedidelius tešlos gabaliukus, juos iškočioti (paplotėlis 0,5 cm storio), ant viršaus dėti po šaukštelį paruošto faršo, faršą šaukšteliu išploti, kad įdaras nebūtų storas ir greičiau iškeptų. Tešlos kraštelius suimti, paliekant viršuje nedidelę skylutę.
5.
Kepti karštame aliejuje mėsos įdaru žemyn. Dedant į keptuvę, paspausti beliašo viduriuką taip, kad mėsa liestųsi prie keptuvės. Kai apskrus, apversti, keptuvę uždengti ir dar pakepti. Skanaus!
AUTORIUS: Olga
Skaityti komentarus
Komentarai (6)
Indra
2016-09-06 11:16
Pabandziau, pasaka kaip lengva ir labai skanus! Aciu , aciu uz receptuka!!!
Vita
2016-02-16 11:13
Kepiau jau ne viena karta siuos beliasus labai skaniai gaunasi
mindaugas
2015-11-19 16:51
Labai skaniai gavosi tai pirmas mano gamintas patiekalas.aciu!!!
zita
2015-02-07 16:39
labai skanu,visiems patiko
karolina
2012-10-03 17:46
prima karta dariau dariau, taciau pavyko puikiai!! labai labai skanus! gana greitai pasidaro aciu uz puiku recepta
Regina
2011-10-31 17:28
Tikrai superiniai gavos:}
Ką dabar gaminame:
viskas
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Dalyvaukite konkurse!
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis