Be acto marinuoti pomidorai žiemai

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Be acto marinuoti pomidorai žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Man šitaip padaryti pomidoriukai yra patys skaniausi. Galima juos marinuoti ir nebūtinai cielus pomidorus, o supjaustyti ketvirčiais ar skiltelėmis. Prieskonius irgi galite dėti Man šitaip padaryti pomidoriukai yra patys skaniausi. Galima juos marinuoti ir nebūtinai cielus pomidorus, o supjaustyti ketvirčiais ar skiltelėmis. Prieskonius irgi galite dėti savo nuožiūra, aš čia surašiau savo mėgstamus, bet taip pat šiems pomidoriukams taip labai tinka gvazdikėliai, galima dar įdėti lauro lapelį.
(...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį pomidorų (tiek kad pripildyti stiklainius)
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek kvapiųjų pipirų
šiek tiek česnako (nebūtina, bet tinka)
Marinatui:
1 litras vandens
3 šaukštai cukraus
5 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštas druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pomidorus švariai nuplaunu. Odeles keliose vietose subadau mediniu smeigtuku, kad kaitinant nesutrūkinėtų.
2.
Ant kiekvieno stiklainio dugno dedu po skiltelę česnako, keletą juodųjų pipirų ir keletą kvapniųjų pipirų grūdelių. Ant viršaus glaudžiai dedu pomidorus pripildydama jais visą stiklainį.
3.
Iš marinatui skirtų produktų išverdu marinatą ir juo dar karštu užpilu pomidorus, palikdama daugmaž 1 cm tarpelį nuo stiklainiukų viršaus.
4.
Stiklainiukus sudedu į didelį puodą su vandeniu (ant puodo dugno prieš tai dar patiesiu rankšluostėlį, kad stiklainiai nesuskiltų), pridengiu švariais dangteliais (bet neužsuku), vandenį užkaitinu ir pasterizuoju 80-90 laipsnių temperatūroje (0,5 l stiklainius - 15 minučių, 1 l stiklainius - 20 minučių).
5.
Tada stiklainius užsuku, apverčiu ant rankšluostuko dangteliais žemyn, šiltai užkloju ir leidžiu visiškai atvėsti. O tada nešu į rūsį.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Agnė
2022-09-02 13:55
Ar reikia natūralių citrinų sulčių?
ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital