Bandelės su raugintais kopūstais

AUTORIUS:
Janina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 158)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 158)
Bandelės su raugintais kopūstais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanios ir purios bandelės pagal mano mamos receptą. Skaniausios jos būna tešlai naudojant pieną, bet pavyzdžiui, gaminant Kūčioms vietoje pieno tinka pilti ir vandenį Labai skanios ir purios bandelės pagal mano mamos receptą. Skaniausios jos būna tešlai naudojant pieną, bet pavyzdžiui, gaminant Kūčioms vietoje pieno tinka pilti ir vandenį (arba augalinį pieną), o kiaušinio nedėti visai - vis tiek bus gardžios bandutės. (...daugiau) Janina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
500 gramų miltų
250 mililitrų pieno
1 vienetas kiaušinių
5 šaukštai aliejaus
1 šaukštas cukraus
10 gramų sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
350 gramų raugintų kopūstų (arba šviežių)
1 vienetas sultinio kubelių
šiek tiek aliejaus
šiek tiek pipirų
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pieną pašildome, beriame mieles ir cukrų, paliekame kelioms minutėms šiltai, tuomet išmaišome, pilame aliejų. Kiaušinį išplakame su druska ir mišinį pilame į kiek atvėsusį pieną, beriame miltus ir minkome tešlą. Indą su tešlą uždengiame rankšluostėliu ir paliekame pakilti šiltai apie 30 - 40 minučių.
2.
Įdarui kopūstus patroškiname su prieskoniais (aš tiesiog sutrupinu kokybiško sultinio kubelį, bet galite vietoje to naudoti ir savo mėgiamus prieskonius) ir aliejumi apie 20 minučių. Atvėsiname.
3.
Imame po gabaliuką pakilusios tešlos, iškočiojame, dedame įdaro ir užspaudome kraštus, dedame į skardą, paliekame dar 15 minučių pakilti.
4.
Bandelės patepame kiaušinio tryniu ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitė apie 20 minučių.
AUTORIUS: Janina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (23)
Lina
2020-10-30 17:31
Tešla labai kibo prie rankų, įbėriau daugiau miltų. Tikiuosi nesigaus kietos bandelės. Šiaip visur kitur pirma suminko tešlą be aliejaus. O po to pila ant tešlos aliejų ir įminko, kad tešla nebeliptų. ATSAKYTI
Simona
2021-02-11 14:24
Klystate. Aliejus nėra skirtas "kad tešla nebeliptų". Jis suteikia skoniui sodrumo, vėliau kepinys tampa šlapesnis. Kaip ir braunio tipo gaminiuose, kur aliejus ar kito tipo riebalas tampa pagrindu.

Šlapia ir prie rankų limpanti tešla nėra problema, leidus jai pakankamai pakilti, tai dažnai pradingsta, nes fermentacijos procesai išlaisvina gliutena ir su tešla lengviau dirbti.

Be to reiktų nepamiršti, jog visuose miltų + skysčių receptuose santykiai skirsis priklausomai nuo to kiek drėgni jūsų miltai ir kiek drėgmės Jūsų namuose.

Manau prieš komentuojant reiktų šiek tiek daugiau informacijos ar žinių maisto apdirbimo procesų klausimu.

Pabandžius šį receptą tešla gavosi puiki, normos atitiko. Tikrai geras receptas. Kitą dieną kartojom ir suvangėm dar tiesiog karštas. ATSAKYTI
Jonas
2020-10-15 16:06
O kaip kepti?kepimas iš apačios su ventiliacija ar kaip? ATSAKYTI
Manats
2020-07-20 19:56
vakar dariau tik su svieziais kopustais ir morkom tai visus suedziau! :D ATSAKYTI
Jurgita
2020-04-13 20:17
Labai geras teslos receptas. Bandeles gavosi minkstos. ATSAKYTI
Ariana
2020-02-18 10:37
O jeigu bersiu tik 7g mielių ar labai blogsi bus? ATSAKYTI
Agnė
2020-02-18 11:15
Tešla bus mažiau putli, mažiau pakils ir bus ne tokia minkšta, bet laaabai žymaus skirtumo neturėtų būt :) ATSAKYTI
Viktorija
2019-12-24 12:29
Geriausias receptas tešlos, kurios skonis labai geras. Ačiū už receptą. ATSAKYTI
Jūratė
2018-12-16 22:32
Puikios proporcijos. Kepiau pabandymui pusę porcijos. Šeima supyko, kad mažai :)) ATSAKYTI
Jolita
2018-12-14 17:38
Nesamone, o ne receptas, tesla nesukilo, ir gavosi kieta kaip betono plyta. Sugaistas laikas. ATSAKYTI
Simona
2018-12-14 21:42
Jei tešla neiškilo, reiškia kažkas nepavyko jos gamybos procese. Gali būt, kad pienas per karštas ar per šaltas buvo. ATSAKYTI
Asta
2019-11-15 06:02
Tai kokios temperatūros turi būti pienas? Visur rašo "pieną pašildykite", bet jį galima šildyti iki beveik virimo, o galima tik vos vos, iki kambario temperatūros. Tai kaip žinoti? Ačiū, jei kas atsakysit, nes kiek bandžiau tokių receptų, man mielinė tešla niekada neiškilo.. ATSAKYTI
Laimutė
2019-11-15 12:09
Maždaug iki 35 C laipsnių (kad užlašinus ant delno būtų juntama šiluma, bet ne karštis) - kad būtų šiltas :) Jei iki užvirimo, tai juk ne šiltas bus, o karštas :) Sėkmės! ATSAKYTI
Julija
2019-11-26 10:33
Jei pirštui nekaršta, tai ir mielėms bus gerai. Dar paprasčiau su sausom mielėm- jos tiesiog maišomos į miltus ATSAKYTI
Dainiukas pyragiukas
2020-12-23 21:54
Kazkas su rankom negerai.tesla tikrai puiki gavosi.jau buvau pasiruoses ilgam vargui,bet minkiau turbut tik 10min. ATSAKYTI
Paulina
2018-03-18 17:08
Bandelėms įdarui naudojau vištieną su moliūgais ir svogūnais, gavosi nuostabios, panašios į empanadas. Tešla prie rankų nelipo visiškai, buvo lengva kočioti ir lipdyti gražuoles bandeles. Dėkoju už puikų receptą! ATSAKYTI
egidijus
2017-08-16 21:28
labai skanios.as rekameduociau joms "Malsenos Ekstra " miltus. ATSAKYTI
Kristina
2017-01-29 21:05
Labai skanios bandelės gavosi pagal jūsų receptą,ačiū. ATSAKYTI
lina
2015-08-09 15:49
Labai skaniai atrodo tikiuosi pagal skoni bus dar skaniau ATSAKYTI
Sharpeja
2011-08-28 12:37
Jei į kopūstus dar įdėsite šoninės smulkiai papjaustytos ar kas mėgsta lašinukų irgi bus labai skanu. Aš piragėlius su kopūstais darau tokius salstelėjusi, todėl vaikams labai patinka ir sveika :) skanaus ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital