Mielinės bandelės su namine obuoliene

AUTORIUS:
Alma
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 24
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Mielinės bandelės su namine obuoliene
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 24
15 gramų sausų mielių
50 gramų cukraus
0.5 šaukštelio druskos
2 vienetai kiaušinių
100 mililitrų pieno
30 gramų sviesto
1.5 šaukšto aliejaus
350 gramų kvietinių miltų (arba Spelta)
0.5 litro obuolienės
1 šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bandelės nedidelės, todėl jų ir daug.
Į kambario temperatūros pieną suberiame mieles ir cukrų, išmaišome ir pastatome šiltai apie 10 - 15 minučių, kol mielės pakels masę.
Dubenyje sumaišome miltus su druska, supilame pieno mišinį, išplaktus kiaušinius, minkštą sviestą, supilame aliejų. Užminkome tešlą.
Tešla turi buti minkšta, bet nelipti prie rankų. Jei limpa - įberti dar šiek tiek miltų.
Kruopščiai išminkome tešlą, kol ji taps elastinga.
Dedame į dubenį šiltoje vietoje ir paliekame pakilti dar 10 minučių, kol tešla pakils dvigubai.
2.
Atgnybiame sauja nedidelį gabalėlį tešlos ir delnais formuojame apskritimus.
Juos suplojame ir į vidų šaukšteliu sudedame obuolienę.
Kraštą gerai užspaudžiame sukdami “virvutę” (panašiai kaip kibinus).
Dedame siūle žemyn į išklotą kepimo popieriumi skardą.
Viršų aptepame plaktu kiaušiniu.
3.
Orkaitę įkaitiname iki 200 C laipsnių tamperatūros.
Bandeles kepame apie 20 minučių, kol jos gražiai paruduos.
AUTORIUS: Alma
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Nepatiko
2022-02-12 19:59
Labai neskanei gavosi, sausos, skonis kaip padžiūvusios duonos. Nekartosiu tikrai ATSAKYTI
Milda
2017-05-01 13:15
Atsiprasau, o mieles sausos ar "slapios"? Aciu uz atsakyma. ATSAKYTI
Reda
2017-05-01 20:11
Pagal paruošimą ir miltų kiekį sakyčiau, kad turėtų būti šlapios naudojamos. Jas galima pakeisti sausomis, būtų daugmaž 6g sausų mielių (apie 1.5 arbatinio šaukštelio). Tik jų paruošimas truputį skirsis nuo šlapių mielių, būna apie jį parašyta ant mielių pakelio (paprastai jas užtenka su miltais tik sumaišyti, nereikia į šiltą pieną dėti ir laukti, kol aktyvuosis). ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital