Bananinis pyragas
AUTORIUS:
Ela
Bananinis pyragas
INGREDIENTAI:

Ingredientai

  • 125 g sviesto, plius papildomai tepimui
  • 150 g rudojo cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 3 labai sunokę bananai
  • 250 g miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 0,5 arbatinio šaukštelio malto muskato Patiekimui
  • 2 valgomi šaukštai žemės riešutų svieto
  • 2 valgomi šaukštai plaktos grietinėlės
PARUOŠIMO BŪDAS:

Gaminimas

Įkaitinti orkaitę iki 180 C laipsnių.

Skardą, kurioje telpa 1 kg masės, ištiesti kepimo popieriumi ir aptepti sviestu.

Maišyti sviestą ir cukrų kartu, iki kol masė taps puri ir šviesios spalvos.

Mušti po vieną kiaušinį, kiekvieną kartą gerai išplakant.

Įdėti sutrintus bananus ir vėl išmaišyti.

Sumaišyti kartu visus sausus išsijotus ingredientus kartu su druska. Švelniai juos įmaišyti į bananų masę (labai svarbu sausus ingredientus įmaišyti švelniai, kol susimaišo iki vienalytės masės).

Gautą masę supilti į paruoštą skardą, dėti į orkaitę ir kepti apie 50-60 minučių arba patikrinti su pagaliuku, prie jo netri prilipti tešla.

Pyragui iškepus, jį išimti iš skardos ir palikti atvėsti (negalima pjaustyti ankščiau kaip po 30 minučių, nes pyragas trupės).

Pyragą supjaustyti griežinėliais ir patiekti su žemės riešutų sviestu bei plakta grietinėle.

AUTORIUS: Ela
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Ruta
2011-04-10 17:32
labai skanus ir greit paruosiamas
Ką dabar gaminame:
viskas
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Dalyvaukite konkurse!
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis