Balta mišrainė
AUTORIUS:
Vaida
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 111)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 111)
Balta mišrainė
Autorius apie receptą: Kiekvieni namai tikriausiai turi savo baltos mišrainės versija, bet ši man pati skaniausia. Mes namuose į šią mišrainę paprastai mėsos nededame, bet jeigu jums norisi, galite Kiekvieni namai tikriausiai turi savo baltos mišrainės versija, bet ši man pati skaniausia. Mes namuose į šią mišrainę paprastai mėsos nededame, bet jeigu jums norisi, galite įpjaustyti 100-200 g kumpio ar virtos dešrytės. (...daugiau) Vaida
Redakcijos nuomonė: Kaip recepto autorė Vaiva ir rašė, kiekvienas turbūt turime savąjį Baltos mišrainės prisiminimą, bet drąsiai galite remtis šiuo receptu kaip pagrindu. Jis mums labai skanus Kaip recepto autorė Vaiva ir rašė, kiekvienas turbūt turime savąjį Baltos mišrainės prisiminimą, bet drąsiai galite remtis šiuo receptu kaip pagrindu. Jis mums labai skanus ir tiesiog toks koks užrašytas, bet drąsiai improvizuokite remdamiesi savo šeimos tradicijomis ir skoniais. Jeigu norisi daugiau rūgštelės, įpjaustykite dar šiek tiek rauginto agurko. Jeigu mėgstate mišrainėje daugiau žirnelių, įdėkite dar keletą šaukštų jų. Jeigu norisi, kad labiau jaustųsi majonezas, įdėkite jo daugiau. O jeigu kaip tik nemėgstate stipraus majonezo skonio, galite majonezą perpus maišyti su grietine arba net graikišku jogurtu.

Beje, jeigu pagaminus mišrainę ji atrodo per sausa, neskubėkite dėti papildomai majonezo. Pirma pabandykite įpilti 1-2 šaukštus skysčio nuo raugintų agurkų. O jeigu ir tą padarius vis tiek dar norisi šlapumo, jau pridėkite majonezo ar grietinės ar jogurto.

Kai kuriose šeimose į baltą mišrainę kiaušinių nededama, tad jeigu norite be jų, drąsiai recepte praleiskite. O jeigu esate įpratę joje rasti šiek tiek mėsytės, įpjaustykite (irgi kubeliais) kelias riekeles kumpio ar kitos mėgiamos mėsos.

Užtikriname, visaip bus tikrai labai skanu!
(...daugiau)
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
5 vienetai bulvių (virtos)
3 vienetai morkų (virtos)
2 vienetai kiaušinių
2 vienetai raugintų agurkų
1 stiklinė konservuotų žirnelių
5 šaukštai majonezo
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Pirmiausia išvirkite morkas ir bulves. Jas virkite neluptas, tiesiog labai švariai nuplautas, nes taip išliks daugiau skonio. Daržovėms išvirus, vandenį nupilkite ir daržoves ataušinkite atvirame puode, sausai. Atvėsusias daržoves nulupkite.
2.
Morkas, bulves, agurkus ir kiaušinius supjaustykite kubeliais ir sudėkite į dubenį. Suberkite nusunktus žirnelius.
3.
Viską gerai išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais bei, pagal skonį, majonezu, išmaišykite ir gardžiuokitės.
AUTORIUS: Vaida
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Renata
2016-12-05 10:53
As rauginta agurka keiciu svieziu ir dar dedu svoguno. Labai skaniai :-) ATSAKYTI
Saulė
2016-11-28 17:34
Nu labai labai skani, tokia pat kaip pas mamą būdavo ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
lamaistas.lt rekomenduoja
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis