Baklažanų užkepėlė

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 67)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 67)
Baklažanų užkepėlė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Bulvės, 3 vienetai
Morkos, 3 vienetai
Baklažanai, 1 vienetas
Veršienos ir kiaulienos faršas, 500 gramų
Svogūnai, nedideli, 3 vienetai
Česnakai, skiltelės, 2 vienetai
Fermentinis sūris, tarkuotas, 250 gramų
Alyvuogės, žaliosios, be kauliukų, 100 gramų
Kiaušiniai, 3 vienetai
Pienas, 2 šaukštai
Pomidorų padažas, 8 šaukštai
Sojos padažas, šviesusis, 3 šaukštai
Austrių padažas, 2 šaukštai
Druska, česnakinė, pagal skonį
Čili, malti prieskoniai, truputį
Juodieji pipirai, malti, pagal skonį
Petražolės, džiovintos, kapotos
Krapai, džiovinti, kapoti
Bazilikas, džiovintas, kapotas, truputį
Aliejus, kepimui
PARUOŠIMO BŪDAS:
Visas daržoves nuplauti ir nulupti. Bulves supjaustyti griežinėliais, morkas - rėžiukais, česnako skilteles sutarkuoti smulkiai, svogūną smulkiai sukapoti. Baklažaną pjaustyti kubeliais, arba tiesiog netaisyklingos formos gabaliukais. Aliejuje pakepinti česnaką su svogūnais, sudėti druska bei pipirais pagardintą faršą ir maišant apkepinti. Kai faršas paruduoja, sudėti baklažaną. Maišant troškinti, netrukus supilant sojos bei austrių padažus. Kepimo indą patepti aliejumi. Dėlioti druska pagardintas bulves, ant jų dėti faršo įdarą. Ant faršo barstyti morkų griežinėlius bei dalį žiedeliais supjaustytų alyvuogių. Ant viršaus patepti pomidorų padažą, sumaišytą su baziliku, užbarstyti likusias žiedeliais supjaustytas alyvuoges. Išplakti kiaušinius su pienu, įberti į šį plakinį krapų bei petražolių ir vėl paplakus, užpilti viską ant apkepo. Ant viršaus užbarstyti tarkuotą sūrį ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie pusvalandį, 40 min. Skanaus!
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Janina
2009-07-21 15:25
esu bandziusi. isties labai labai skanu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital