Baklažanų ir maltos mėsos apkepas

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
Baklažanų ir maltos mėsos apkepas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Baklažanai, 3 vienetai
Kiauliena, 400 gramų
Jautiena, 400 gramų
Kiaušiniai, 6 vienetai
Aliejus, 180 gramų
Pienas, 400 mililitrų
Svogūnai, 1 vienetas
Pomidorai, 3 vienetai
Kvietiniai miltai, truputį
Druska, pagal skonį
Juodieji pipirai, pagal skonį
Petražolės, smulkintos, truputį
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nusausinti baklažanai palaikomi karštoje orkaitėje, kol susiraukšlėja odelė. Po to ji nulupama. Baklažanai jokiu būdu neturi apsvilti. Be to, jų negalima lupti metaliniu peiliu, kad nepasikeistų spalva. Nulupti baklažanai supjaustomi juostelėmis, pasūdomi ir truputį palaikomi. Su šaukštu aliejaus patroškinami smulkiai supjaustyti svogūnai ir skiltelėmis supjaustyti pomidorai. Po to jie nukeliami nuo ugnies ir apibarstomi trupučiu pipirų bei smulkiai supjaustytomis petražolėmis. Baklažanai truputį nuspaudžiami, apdžiovinami, pavilgomi kiaušinyje, pavoliojami miltuose ir apkepinami įkaitintame aliejuje. Į formą pasluoksniui sudedami baklažanai ir malta mėsa. Viršuje turi būti baklažanai. Likusieji 5 kiaušiniai suplakami, sumaišomi su pienu ir supilami ant paruošto patiekalo. Kepama orkaitėje maždaug 1 val. Apkepas turi apsitraukti auksine geltona plutele. Jis paduodamas su tuo pačiu indu, kuriame kepė. Atskirai patiekiamos lapinės salotos.
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital