Baklažanus supjaustyti išilgomis juostomis, pabarstyti druska ir palikti kokioms 5 minutėms. Įkaitinti keptuvę su aliejumi. Baklažanų juostas nusausinti ir apkepti karštame aliejuje. Iškeptus baklažanus išpradžių sudėti ant vienkartinių rankšluostukų, kad aliejus truputų nuvarvėtų.
Pomidorus kuo smulkiau supjaustyti ir su likusiais padažo ingredientais sudėti į puodą, pavirti apie 10 min.
Baklažanų juostas sudėti į apkepo formą, užpilti padažu. Svogūnus supjaustyti, kartu su faršu ir prieskoniais sudėti į keptuvę, užpilti truputį vandens ir viską patroškinti apie 15 min. Viską supilti ant baklažanų.
Iš sviesto, miltų, pieno ir druskos išvirti baltą padažą. Užpilti ant faršo sluoksnio.
Paprikas supjaustyti plonomis juostelėmis. Jomis padengti baltą padažą. Ant viršaus užbarstyti tarkuotą sūrį. Kepti 190-200 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje apie 40 min., kol viskas gražiai paruduos.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)