Baklažanų apkepas

AUTORIUS:
Kristina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 42)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 42)
Baklažanų apkepas
Baklažanų apkepas
Baklažanų apkepas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
4 baklažanai
300 g faršo
2 svogūnai
Druska - pagal skonį
Pipirai - pagal skonį
Kmynai, truputį
Vanduo, truputį
 
Padažui:
 
4 pomidorai
1 v. š. pomidorų pastos
100 ml vandens
Čili pipirų milteliai, truputį
 
Viršutiniam sluoksniui:
 
1 v. š. sviesto
2 v. š. miltų
200 ml pieno
Druska - pagal skonį
2 saldžios paprikos
150 g tarkuoto sūrio
 
PARUOŠIMO BŪDAS:
Baklažanus supjaustyti išilgomis juostomis, pabarstyti druska ir palikti kokioms 5 minutėms. Įkaitinti keptuvę su aliejumi. Baklažanų juostas nusausinti ir apkepti karštame aliejuje. Iškeptus baklažanus išpradžių sudėti ant vienkartinių rankšluostukų, kad aliejus truputų nuvarvėtų.
Pomidorus kuo smulkiau supjaustyti ir su likusiais padažo ingredientais sudėti į puodą, pavirti apie 10 min.
Baklažanų juostas sudėti į apkepo formą, užpilti padažu. Svogūnus supjaustyti, kartu su faršu ir prieskoniais sudėti į keptuvę, užpilti truputį vandens ir viską patroškinti apie 15 min. Viską supilti ant baklažanų.
Iš sviesto, miltų, pieno ir druskos išvirti baltą padažą. Užpilti ant faršo sluoksnio.
Paprikas supjaustyti plonomis juostelėmis. Jomis padengti baltą padažą. Ant viršaus užbarstyti tarkuotą sūrį. Kepti 190-200 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje apie 40 min., kol viskas gražiai paruduos.
AUTORIUS: Kristina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital