Avižiniai pusryčių keksiukai - natūraliai saldūs

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Avižiniai keksiukai be cukraus
Avižiniai keksiukai be cukraus
Avižiniai keksiukai be cukraus
Autorius apie receptą: 2 - 3 tokie keksiukai yra puikiausi pusryčiai ir ilgam pasotina. Išsikepti juos galima iš vakaro bei prisigriebti į darbą, jeigu nespėji papusryčiauti namie. Labai mėgstam juos 2 - 3 tokie keksiukai yra puikiausi pusryčiai ir ilgam pasotina. Išsikepti juos galima iš vakaro bei prisigriebti į darbą, jeigu nespėji papusryčiauti namie. Labai mėgstam juos pasiimti į keliones, nes tinka tiek pusryčiams, tiek tiesiog kai bevaikštant išalksti, o pietų ar vakarienės vietos dar nepasiektos. Pastebim, kad daug sočiau suveikia negu koks sumuštinis. Jeigu keliaujam tik su rankiniu bagažu ir ankšta vietos, tada kepu ne keksiukus, o pyrago formoje - plokšti jie dar patogiau susipakuoja. Į kelionę, žinoma, gaminu be kremo. Bet rikotos kremas čia labai labai tinka.
Šis receptas yra bazinis ir man skanus jau savaime, bet esu išbandžiusi visokių variacijų, kurios irgi super. Pvz. į keksiukų masę labai tinka šie priedai: pora šauktų kokoso, vietoje obuolio galima dėti porą saujų uogų (labai gardu su šaldytom vyšniom ar mėlynėm, jų net nereikia atšildyti, tiesio sušalusias įmesti į tešlą), vietoje paprasto pieno galima naudoti migdolų ar kokosų pieną, papildomai baltymų porcijai ir stipresniam sotumui, į tešlą galima įdėti porą šaukštų varškės, irgi skanu, kakaviniai man patys skaniausi, bet skanūs keksiukai ir jos nededant, pvz. tik su cinamonu ir obuoliais, ar su šaukštu žemės riešutų sviesto bei kriaušėmis...
(...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
140 gramų avižinių dribsnių
1 stiklinė pieno (tinka ir augalinis)
2 vienetai bananų
1 vienetas obuolių (arba kriaušė)
1 vienetas kiaušinių (nebūtina)
1 sauja riešutų (sėklų ar džiovintų vaisių, nebūtina)
2 šaukštai kakavos
1 šaukštelis cinamono
Kremui:
200 gramų rikotos sūrio
1 šaukštas medaus
1 šaukštas žemės riešutų sviesto (galima keisti kitu arba nenaudoti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
2.
Bananus sutrinti (trintuvu, šakute ar bulvių grūstuve, kaip patogiau). Įdėti kakavą, cinamoną ir kiaušinį (jeigu naudojate) bei viską gerai išmaišyti. Supilti pieną, dribsnius, riešutus, sudėti obuolį ir vėl gerai išmaišyti.
3.
Masę supilti į keksiukų formeles. Aš naudoju silikonines, tad jose neprilimpa, bet tiktų ir ne silikoninės, tik patepti sviestu arba aliejui jas reikėtų. Galima kepti ir kepimo popieriumi išklotoje pyrago formoje, tada vietoje pusryčių keksiukų bus pusryčių pyragiukai :-)
4.
Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Išėmus, leisti atvėsti ir tada išversti iš formelių. Kadangi aš paprastai kepu iš vakaro, tai išverčiu į kokią lėkštę aukštyn kojomis (keksiukų viršumis į apačią) ir palieku per naktį, jog truputį apdžiūtų. O tada sudedu į šaldytuvą ir jame keksiukai gali gyventi kokias 3 - 4 dienas. Jeigu laikau ne šaldytuve (pvz. kelionių metu), tai skaniausi jie būna 2 - 3 dienas.
5.
Kremui, jeigu jį gaminsite, tiesiog sudėkite visus ingredientus į virtuvės kombaino indą ir sutrinkite iki visiškai vientisos masės. Kremą dėkite ant keksiukų. Kremą galima daryti ir iš varškės vietoje rikotos, tik tada pridėkite keletą šaukštų graikiško jogurto, nes vien iš varškės jis būna per sprangus. Tik jogurtą įmaišykite jau ranka, t.y. nedėkite į virtuvės kombainą, nes ten jis per daug suskystėja.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (10)
Ilona
2023-09-24 09:09
Kepiau kaip pyragiuką. Skonis tikrai neblogas, tik labai trupa, neįmanoma atsipjauti. ATSAKYTI
Renata
2022-05-06 10:53
Labai geras receptas, jau ilgą laiką kasdien kepam pusryčiams, giminėms rekomendavau tai irgi dabar kepa ir kepa ATSAKYTI
Lora
2022-04-26 11:26
Labai patiko, neturėjau obuolių ar kriaušių tai dėjau džiovintų mangų ir gavosi labai skaniai ATSAKYTI
Agne
2021-01-09 15:08
Kai gaminau po švenčių, po visų suvalgytų riebių, saldžių maskarponės tortų, atrodė nelabai skanūs keksiukai. Bet kai vėl pabandžiau pagaminti, po cukraus detoksikacijos, tai puikūs sveikuoliški keksiukai, kuriuos galima ramia sąžine duoti vaikui. Gaminsiu vėl. Todėl nerekomenduoju žmonėms, kurie tikisi iš šito recepto saldžių, purių šokoladinių keksiukų, ne apie tai šis receptas ;) ATSAKYTI
Vytė
2020-11-29 18:47
Priešpiečiams turėtų tikti ATSAKYTI
Kristina
2019-05-14 13:42
Bandysim ATSAKYTI
Mei
2017-11-01 19:48
Puikus keksiukai, o kremas tai pa-sa-ka! ATSAKYTI
Dovilė
2017-11-02 12:17
Tikrai taip :) Šį kremą mes labai mėgstam ir prie blynelių :) Kartais rikotą dar perpus maišau su varške, irgi labai smagus ir skonis, ir konsistencija gaunasi (šiek tiek tvirtesnė) :-) ATSAKYTI
Inga
2017-07-28 15:19
Isbandziau. Labai labai skanus gavos. Dariau be kremo, bet vistiek skonis tobulas. Labai patiko visai seimynai. Aciu uz recepta :) ATSAKYTI
Dovilė, BeDietu.lt
2017-07-28 15:47
Kaip smagu girdėti :) Labai labai gera, kad patiko. O kremas jiems tikrai nėra būtinas, gardūs ir be jo :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital