Autorius apie receptą:
Taip aviečių džemą ruošė mano mama ir ji išmoko iš močiutės. Galima ir nežaisti nulipant sultis ir viską iškart virti kartu, bet man darant pagal šį receptą būna skaniau,
Taip aviečių džemą ruošė mano mama ir ji išmoko iš močiutės. Galima ir nežaisti nulipant sultis ir viską iškart virti kartu, bet man darant pagal šį receptą būna skaniau, tokia džemiškesnė konsistencija gaunasi.
(...daugiau)(...mažiau)
Laura
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas
aviečių
1 kilogramas
cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Avietes sumaišyti su 0,5 kg cukraus ir palikti pastovėti vėsioje vietoje, kol išsiskirs sultys.
2.
Atsiradusias sultis nupilti į puodą, į jas suberti likusį cukrų ir kaitinti maišant, kol cukrus ištirps, paskui virti dar 5 minutes. Į verdantį sirupą po truputį dėti avietes ir virti, kol sutirštės.
3.
Karštą džemą sukrėsti į švarius, iškaitintus stiklainius ir užsukti steriliais dangteliais. Stiklainius apversti dangteliais žemyn ir palikti atvėsti.