Audronės skaniausieji tarkuotų bulvių cepelinai

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
Audronės skaniausieji tarkuotų bulvių cepelinai
Autorius apie receptą: Manau, kad populiariausias ir daugelio mėgstamas patiekalas yra tarkuotų bulvių cepelinai, o dar iš šviežių bulvių - skonis neapsakomas. Gaminu pagal šį receptą jau daug Manau, kad populiariausias ir daugelio mėgstamas patiekalas yra tarkuotų bulvių cepelinai, o dar iš šviežių bulvių - skonis neapsakomas. Gaminu pagal šį receptą jau daug metų ir jis pasiteisina 100%. Cepelinai labai skanūs, minkšti ir nei vienas nepasileidžia.
(...daugiau) Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
8 vienetai bulvių
300 gramų faršo
2 vienetai svogūnų
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves nuskusti ir sutarkuoti, įtarkuoti vieną svogūną. Bulvių tarkius supilti į tankų kiaurasamtį, po kuriuo pastatyti dubenį. Mediniu šaukštu pamaišyti lengvai spustelint, kad skystis nubėgtų nuo bulvių.
2.
Įdarui pakepinti smulkiai pjaustytą likusį svogūną ir juo pagardinti faršą. Pagal skonį įdėti druskos bei pipirų ir gerai išmaišyti.
3.
Iš tarkių formuoti cepelinus, į vidų dėti faršą.
4.
Skystyje susidariusį krakmolą supilti į pasūdytą verdantį vandenį ir vieną po kito dėti cepelinus.
5.
Virti apie 20 - 25 minutes.
Patarimai:
Iš šio kiekio pagaminsite 10 - 12 cepelinų, priklausomai nuo dydžio.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (20)
Диана
2023-02-18 08:38
спасибо ATSAKYTI
Jula
2021-01-15 21:43
Tos kurios verdat, norėčiau pamaryti kaip formuojate cepelinus iš beveik nuvarvintų tarkių. Tikra nesąmonė. Tarkiai krenta per rankas, nekalbant apie formavimą. Kas dar nebandėt, pabandykit ir aprašykit savo patirtį. ATSAKYTI
Sale
2019-01-27 19:58
Nesprantu kas per skonis ir vaizdas be virtų bulvių,kažkokia nesąmonė,turi gautis minkšti ir purūs,o ne guminiai ATSAKYTI
Dalia
2023-10-07 14:09
Aš irgi netikėjau,bet viena karta pabandžiau išvirti be virtų bulvių,gavosilabai skanūs ir minkšti,jokie neguminiai gavosi ,tik tarkius nusunkiau normaliai ,o nenuspaudžiau kaip rašo recepte ATSAKYTI
Dalia
2023-10-07 14:11
Aš irgi netikėjau kol nepabandžiau,gavosi visai minkšti ir skanūs,tik nusunkiau normaliai ATSAKYTI
Zita
2018-09-11 16:29
Tikrai neužtenka tarkių vien per kiaurasamtį nuvarvinti. Kiaurasamtį patogu naudoti, bet ant jo užkloti marlės ar kito audinio ir tada dėti bulvių tarkius ir lengvai rankomis paspausti. ATSAKYTI
Loreta
2018-09-11 17:00
Kiaurasamčių būna įvairių, t.y. ir tokių senoviškų didelėmis skylėmis, ant kurių reikėtų marlę kloti, o būna ir naujoviškių tankaus tinklelio tipo (bet irgi metalinių), ant kurių galima be marliuko. Recepte spaudimą rankomis atitinka pamaišymas mediniu šaukštu, nes juo tarkiai irgi lengvai spustelimi :) Aš gaminau pagal šį receptuką ir tikrai puikūs cepelina pavyko, ačiū Audronei ATSAKYTI
Irena
2017-11-02 18:26
Labai skanūs,lengvai firmuojami,neiširstantys cepelinai. ATSAKYTI
Lina
2017-08-29 13:55
Vistiek nelabai įsivaizduoju kaip neišyra? O tarkuojat su bulvine tarka? ATSAKYTI
Jolanta
2017-08-29 15:20
As darau tokius labai panasius i Audrones jau daug metu ir dar nei karto neisiro. Svarbu tarkius gerai nuvarvinti, bet varvinant jokiu budu per daug nenuspausti, nes cepelinai bus kieti. Tik as nusistovejusi krakmola sudedu atgal i bulves, o i vandeni, kuriame virsiu, supilu ta bulviu skysti, kuris virs krakmolo nusistovi (jame vis tiek lieka siek tiek krakmolo). Kai buna neramu, kad bulves mazokai krakmolingos, dar papildomai i vandeni, kuriame verdu, idedu koki sauksta-du saltame vandenyje istirpintu krakmolo milteliu. Kartais ir i pacius bulviu tarkius krakmolo idedu, jeigu bulves sviezesnes ir maziau krakmolingos. O tarkuoju tai bulvine tarka (elektrine). ATSAKYTI
Vida
2017-09-13 12:44
Tai virtų bulvių jau nereikia į tarkių masę? ATSAKYTI
Alina
2018-09-13 18:30
Krakmolą supylus į vandenį, kur verda cepelinai, prikeps krakmolas prie puodo dugno, pradės svilti ATSAKYTI
Jolanta
2018-09-14 12:28
Hmm, aš visada supilu ir man nesvyla. Gal nuo puodo priklauso ir virimo temperatūros (aš verdu ant vidutinės ugnies, gal net į mažesnę pusę). ATSAKYTI
gyk
2019-01-27 18:52
neprikeps reikia ismaišyti saltame nedidelio kiekio vandeny ir atsargiai supilt ir maišyt ATSAKYTI
2019-09-17 13:06
O maisyt nebandet mediniu saukstu? Niekas nesvyla kai pamaisai, mastykit. ATSAKYTI
valentina
2023-10-09 09:16
Niekas ten nesvyla,jauciu,kad neviret taip.
ATSAKYTI
Birute
2024-04-17 14:45
Teisingai pastebėjot dar tas krakmolas nuo tarkių labai putoja ATSAKYTI
Danutė
2017-08-23 11:45
Tikrai skanūs, tik tarkius dar išspaudžiu, o krakmolą išplaunu, nusistovėjus, rudą skystį nupilu ir palaukiu, kol nusės krakmolas. Jis būna baltas. ATSAKYTI
Augustė
2017-08-22 19:48
Būtų labai įdomu pažiūrėti kaip šeimininkė formuoja cepelinus, tarkius nuvarvinus tik per kiaurasamtį ATSAKYTI
Ūla
2017-08-22 20:23
Na jeigu sudedi į normalų kiaurasamtį ir medinių šaukštu paspaudai, gerai jie nuvarva, aš irgi taip darau ir gaunasi :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital