Aštri naminė adžika žiemai

AUTORIUS:
Vida
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 259)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 259)
Aštri naminė adžika žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Tikrai skani ir stipraus skonio adžika, mūsų šeimos pati mėgstamiausia. O jeigu norite kiek švelnesnio skonio, tokios labiau ne adžikos, o adžikos padažo, galite išimti čili Tikrai skani ir stipraus skonio adžika, mūsų šeimos pati mėgstamiausia. O jeigu norite kiek švelnesnio skonio, tokios labiau ne adžikos, o adžikos padažo, galite išimti čili piprų sėklytes arba dar įdėti papildomai kitų daržovių (pvz. po 0.5 kg morkų ir svogūnų). Graikiniai riešutai į tikrą adžiką būtinai priklauso ir suteikia jai puikaus prieskonio, bet jeigu neturite, skanus padažas gausis ir be jų arba pakeiskite kitokiais riešutais. O jeigu norite dar autentiškesnio adžikos skonio, prieskonių parduotuvėse paieškokite prieskonių mišinio pavadinimu "Chmeli-Suneli" ir vietoje maltos kalendros bei lauro lapelių naudokite šaukštą šių prieskonių. Nes būtent šis gruziniškas prieskonių mišinys naudojamas autentiškoje adžikoje. (...daugiau) Vida
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai pomidorų
700 gramų raudonosios paprikos
200 gramų aitriosios paprikos
200 gramų graikinių riešutų
100 mililitrų aliejaus
50 gramų druskos
2 galvos česnako
1 sauja petražolių (šviežių)
1 sauja kalendros (šviežios)
1 sauja baziliko (šviežio)
1 šaukštelis maltos kalendros
1 šaukštelis maltų lauro lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pomidorus, paprikas ir čili sumalti mėsmale arba susmulkinti virtuviniu kombainu.
2.
Gautą tyrę sudėti į didelį puodą ir virti apie 45 - 60 minučių ant vidutinės ugnies, kol skystis pagaruos ir padažas sutirštės.
3.
Tada sudėti smulkiai kapotas prieskonines žoleles, maltus prieskonius ir susmulkintus graikinius riešutus. Įspausti česnaką, supilti druską ir aliejų. Viską gerai išmaišyti ir ant nedidelės ugnies pavirti dar apie 15-20 minučių.
4.
Karštą padažą supilstyti į švarius stiklainiukus, uždaryti steriliais dangteliais, pastatyti stiklainius dangteliais žemyn ir leisti pamažu atvėsti.
AUTORIUS: Vida
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (11)
Jonas
2023-09-10 06:53
Nereikia acto? :O ATSAKYTI
Vilma
2023-09-11 13:31
Šiam receptui nereikia, nes naudojama gan daug druskos ir pomidorai turi natūralios rūgštelės. Nebent jūsų pomidorai būtų labai saldūs, tuomet galima įpilti šiek tiek acto pabaigoje dėl visa ko, kad tikrai gerai laikytųsi. ATSAKYTI
-
2021-08-19 13:12
Mėgstu adžiką, šita nenuvylė. ATSAKYTI
Ramunė
2020-10-04 15:15
Labai skani gavosi , tik per puse sumažinau aliejaus ATSAKYTI
Ivona
2018-08-10 09:52
acto nereikia? ATSAKYTI
Diana
2018-08-12 11:37
Šiam receptui nereikia, nes gana didelis druskos kiekis dedamas ir pomidorai turi natūralios rūgštelės. Nebent jūsų pomidorai būtų labai saldus, tada galite įpilti šiek tiek acto pabaigoje dėl visa ko, kad tikrai gerai laikytųsi ATSAKYTI
Regina
2018-08-01 17:34
AR BUTINI GRAIKINIAI RIESUTAI? ATSAKYTI
Sonata
2018-08-01 18:02
Aprašyme parašyta, kad galima pakeisti kitokiais riešutais ar visai nedėti :) ATSAKYTI
Renata
2019-09-03 09:48
Na, tikrai netiks kiti riešutai, adžikai naudojami tik graikiniai. ATSAKYTI
aivaras
2016-08-18 19:58
As ant sito kiekio pomidoru dejau 400 g cili pipiru (seklu neisemiau) - buvo super. Bet as megstu labai astriai :) ATSAKYTI
Kornelija
2015-08-27 09:43
Nerealiai geras receptas - dariau viska, kaip buvo parasyta - skaniau ir but negalejo - pernai "sprogo", tai siemet trigubai pridariau. Spaudziu letena tam, kas parase si nerealiai gera recepta :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital