Autorius apie receptą:
Skanioji aronijų uogienė, visai kaip vaikystėje! Aš ją labai mėgstu naudoti ir pyragams, ir tiesiog sumaišius su vandeniu kaip saldų gėrimą!
Skanioji aronijų uogienė, visai kaip vaikystėje! Aš ją labai mėgstu naudoti ir pyragams, ir tiesiog sumaišius su vandeniu kaip saldų gėrimą!
Reda
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas
aronijų
1.5 kilogramo
cukraus
2 stiklinės
vandens
300 gramų
obuolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nuplaukite nulupkite obuolius, išimkite jų sėklalizdžius ir tuomet obuolius sutarkuokite burokine tarka.
2.
Cukrų užpilkite verdančiu vandeniu ir pamaišykite, kad cukrus ištirptų. Į puodą sudėkite aronijas ir tarkuotus obuolius bei užpilkite juos cukraus sirupu. Uogienę pavirkite maždaug 6-7 minutes ir tuomet palikite bent 12 valandų (galima ir parai) pastovėti. Tada dar kartą užkaiskite uogienę ir virkite kol ji sutirštės iki norimos konsistencijos.
3.
Dar karštą uogienę supilstykite į sterilizuotus stiklainius, sandariai uždarykite, apverskite dangteliais žemyn ir palikite atvėsti. Šia uogiene galėsite gardžiuotis visą žiemą.