Autorius apie receptą:
Iškepė super biskvitas - gana aukštas, kvapnus, purus, tiesiog nuostabus. Perpjautą galite perpjauti mėgstamu kremu, uogiene ar karamelizuotu kondensuotu pienu. Biskvitą
Iškepė super biskvitas - gana aukštas, kvapnus, purus, tiesiog nuostabus. Perpjautą galite perpjauti mėgstamu kremu, uogiene ar karamelizuotu kondensuotu pienu. Biskvitą kepiau 20 cm skersmens formoje.
(...daugiau)(...mažiau)Andželika
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
3 vienetai
kiaušinių
150 gramų
miltų
100 gramų
cukraus
100 gramų
medaus
1 šaukštelis
kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, plakti apie 9 - 10 minučių. Plaku elektriniu plakikliu.
2.
Medų sumaišyti su kepimo milteliais ir šildyti ant mažos ugnies, vis maišant, kol taps gintarinės spalvos. Nuimti nuo kaitros, palikti minutėlę atvėsti.
3.
Pravėsusį medų po 1 šaukštą dėti į kiaušinių masę ir plakti. Kai visas medus bus įplaktas, dalimis berti persijotus miltus ir atsargiai įmaišyti (neplakti!).
4.
Tešla pilti į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau 20 cm skersmens). Formą truputį pasukioti, kad kepant viduryje neiškiltų kepurė.
5.
Kepti iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 50 minučių. Ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku. Išimtą iš orkaitės palikti truputį atvėsti formoje, tuomet peiliu atskirkite nuo formos krašto ir toliau vėsinkite išimtą. Pjaustyti tik visiškai atvėsusį.
Gavosi super, tik kepimo miltelius sumaisiau su miltais.
ATSAKYTI
Ponia
2021-02-12 19:04
Biskvitas neiskilo nors dariau viska kaip parasyta, gavosi plonas ir kietas.
ATSAKYTI
Justina
2021-02-15 09:20
O ar gerai kiaušinius išplakėt? Juos plakti reikia gana ilgai ir intensyviai, kol apimtis gerokai padidėja.
ATSAKYTI
Ernesta
2020-10-07 14:58
Dariau viską kaip nurodyta, bet biskvitas neiškilo. Vos vos perpjoviau y dvi dalis labai plonas
ATSAKYTI
Nijole
2020-05-15 11:30
Noriu padėkoti už puikų biskvito receptą. Tortukas buvo nuostabus. Ačiū
ATSAKYTI
Sandra
2019-08-03 15:58
Sveiki, veluoju, bet norejau paklaust ar bent kiek iskila pats biskvitas, nes zadu mase dalint i kelias mazesnes formas ir galvoju kiek pilti. Iki virsaus, ar palikt vietos iskilimui..?
ATSAKYTI
Ieva
2019-08-05 09:42
Biskvitas tikrai iškyla, tik turėkite omenyje, jei dalinsite į kelias dalis, trumpės kepimo laikas - kiek tiksliai, priklausys nuo sluoksnių storio :)
ATSAKYTI
Ramutė
2018-04-12 14:04
O kiek reikia sviesto ir vanilinio cukraus?
ATSAKYTI
Laura
2018-04-12 16:12
Šiame recepte nereikalingas nei sviestas, nei vanilinis cukrus, jie juk niekur neminimi, nes ir be jų šis biskvitas tikrai puikus, pabandykite :-)
ATSAKYTI
Lina
2018-04-10 16:52
Sveiki,
Ar bus skirtumas, jei kiaušinius išplaksiu su cukrumi, o sviestą ištirpintą įpilsiu į bendrą masę ?
ATSAKYTI
Laura
2018-04-10 22:54
O kur šiame recepte jūs matote sviestą? Šis bisvitas be sviestuko lyg
ATSAKYTI