Antis su vaisiais, medaus - garstyčių padaže
AUTORIUS:
Ilona
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Antis su vaisiais, medaus - garstyčių padaže
Antis su vaisiais, medaus - garstyčių padaže
Antis su vaisiais, medaus - garstyčių padaže
Antis su vaisiais, medaus - garstyčių padaže
Autorius apie receptą: Buvau prisiskaičius daug įspėjimų, kad nuo per ilgo kepimo antis taps sausa, tikrai ne! Taip paruošta antis puikiai nusineria nuo savo kaulelių ir išlieka kaip matote foto sultinga Buvau prisiskaičius daug įspėjimų, kad nuo per ilgo kepimo antis taps sausa, tikrai ne! Taip paruošta antis puikiai nusineria nuo savo kaulelių ir išlieka kaip matote foto sultinga ir ne sausa. Skanaus!!! (...daugiau) Ilona
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1.8 kilogramo anties
Įdarui:
3 vienetai obuolių
1 vienetas apelsinų
1 vienetas svogūnų
10 vienetų slyvų (šaldytos )
200 mililitrų romo
100 gramų sviesto
Aptepimui:
šiek tiek medaus
šiek tiek sojos padažo
Marinatui:
2 šaukštai medaus
2 šaukšteliai grūdėtųjų garstyčių
šiek tiek rozmarino
šiek tiek čiobrelių
šiek tiek kmynų
šiek tiek pipirų
šiek tiek druskos
Garnyrui:
šiek tiek apelsinų
šiek tiek obuolių
šiek tiek bulvių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Antį gerai išvalome, ties šlaunimis praduriame šakute, kad išvarvėtų nereikalingi geltoni taukai. Įtriname mišiniu pasiruoštu marinatui skirtų ingridientų, dedame į indą, uždengiame ir pastatome parai šaltai.
2.
Išmarinuotos anties vidų įtriname sviestu, po gabalėlį sviesto dedame po kiekviena šlaunele, į vidų kišame pjaustytą į 4 dalis svogūną, apelsiną, obuolių ir rome mirkytas kelias valandas slyvas. Sultis nuo slyvų supilame į anties vidų, įdėti dar šakelę rozmarino.
3.
Antį sandariai susukti į foliją. Apdėti obuoliais, apelsinais ir bulvėmis. Bulves galima valandą prieš palaikyti aliejaus - česnako - kmynų mišinyje, paskui apsukti plonai pjaustyta šonine. Taip paruoštą skardą vėl apdengti folija.
4.
Kepti iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val ir 40 minučių. Po tiek kepimo laiko, skardą ištraukti, nuimti visas folijas, antytę aptepti sojos ir medaus mišiniu ir leisti jai apskrusti dar 20 minučių. Išėmus iš karto nepjaustyti, nes išbėgs sultis, leisti pastovėti 10 minučių.
AUTORIUS: Ilona
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
gustas
2015-10-21 09:31
labas geras receptas
ATSAKYTI
Judita
2014-12-28 01:18
Pats skaniausias receptas antytei. Pernai kepiau, ir Siais met taippat seimyna pirstus laizesi,ne visada naudoju visus ingredientus- rozmarina, slyvas. Truputi supaprastunu. Taciau medus su gerstyciom, obuoliai, apelsinai... Butina. Ir rupestingai susukta i folija antis tikrai labai skaniai iskepa ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
salotos, garnyrai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis