Angeliškai skanus varškės pyragas su kondensuotu pienu ir obuoliais
AUTORIUS:
Kamilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Varškės pyragas su kondensuotu pienu ir obuoliais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Nepakartojamo skonio ir grožio pyragas. Neišsigąskite ilgo aprašymo, nes pagaminti jį labai nesudėtinga, tiesiog stengiausi viską surašyti kuo detaliau. Beje, šį pyragą Nepakartojamo skonio ir grožio pyragas. Neišsigąskite ilgo aprašymo, nes pagaminti jį labai nesudėtinga, tiesiog stengiausi viską surašyti kuo detaliau. Beje, šį pyragą galima valgyti iškart, kai tik iškepa ir pravėsta, bet pats skaniausias jis man būna bent porą valandų (o idealu - per naktį) pastovėjęs šaldytuve. Tada įdaras tampa visiškai kreminiu ir labiau primena ne pyragą, o tortą. O jeigu dalį varškės pakeisite maskarponės sūriu ar kitu kreminiu sūriu (pvz. rikotos ar filadelfijos), šis pyragas bus išvis dieviško tobulumo! (...daugiau) Kamilė
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Įdarui:
800 gramų kreminės varškės
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
3.5 vieneto obuolių
3 vienetai kiaušinių
2 šaukštai krakmolo
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Tešlai:
300 gramų miltų
180 gramų sviesto (šalto)
3 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai vandens (ledinio)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir cukraus pudrą. Tada į miltus įtarkuokite (aš tarkavau burokine tarka) šaltą sviestą ir pirštais jį trupinkite su miltų mišiniu iki tešla bus panaši į smulkius duonos trupinius. Tada supilkite ledinį vandenį (jo gali reikėti ir kiek daugiau ar mažiau) iki tešla sulips, kai ją suspausite pirštais, o ne trupės.
2.
Apvalią kepimo formą atsegamais kraštais (naudojau 24 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi ir joje rankomis formuokite pyrago pagrindą, t.y. tiesiog paskirstykite tešlą ant formos dugno ir sienelių, suformuodami maždaug 4-5 cm kraštelius. Padėkite formą į šaldytuvą, kad ten truputį pabūtų, kol darysite įdarą.
3.
Įdarui kreminę varškę šaukštu gerai išmaišykite su kondensuotu pienu. Po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išmaišydami po kiekvieno. Įmaišykite persijotą krakmolą ir vanilinį cukrų. Tik geriausiai maišykite tiesiog šaukštu, mikserio čia nereikia, kad nepermaišytumėte tešlos, nes kitaip pyrago viršus kepant gali suskilinėti.
4.
Varškės masę pilkite ant tešlos pagrindo ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 20 minučių.
5.
Per tą laiką pasiruoškite obuolius - juos perpjaukite pusiau (lupti nereikia), išimkite sėklalizddžius ir viršuje padarykite po 5-6 negilias išilgines įpjovas.
6.
Po dvidešimties minučių kepimo ant šiek tiek patvirtėjusio varškės įdaro viršaus atsargiai išdėliokite obuolių puseles. Tada orkaitės kaitrą sumažinkite iki 160 laipsnių ir kepkite pyragą dar apie 40 minučių. Tada orkaitę išjunkite, jos dureles truputį praverkite ir leiskite pyragui visiškai atvėsti orkaitėje, kad varškės įdaras sutvirtėtų.
7.
Galima pyragą valgyti iškart, bet pats skaniausias jis man būna bent porą valandų (o idealu - per naktį) pastovėjęs šaldytuve. Tada įdaras tampa visiškai kreminiu ir labiau primena ne pyragą, o tortą :-)
AUTORIUS: Kamilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Dovita
2017-10-17 12:25
Ar kremine varske saldinta turi buti ar ne? Mano saldinta tai gal tada pieno kondensuoto reikia nesaldinto? ATSAKYTI
Kamilė
2017-10-17 13:34
Aš naudoju nesaldintą varškę. Jeigu darote su saldinta varke, tada geriau vietoje kondensuoto pieno įpilkite kokius 200 ml riebios grietinėlės, įdėkite papildomai apie 100g cukraus (arba pagal skonį), o krakmolo šaukštus dėkite ne du lygmenus, o du su kaupu. Taip bus skaniau negu su nesaldintu kondensuotu pienu. Nes saldintas kondensuotas kepdamas dar ir tirštėja, todėl suteikia kitokios tekstūros. Riebi grietinėlė ir šiek tiek daugiau krakmolo atliks panašų vaidmenį :-) Ir jeigu jau varškė būtų pvz. iškart su vanilės skoniu, galite papildomai vanilinio cukraus nebedėti ATSAKYTI
Olivija
2017-10-12 11:35
Kepiau savaitgali, labai patiko, labiau net tortas negu pyragas :-) Skaniausias tikrai buvo, kai pastovejo saldytuve ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
lamaistas.lt rekomenduoja
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis