Mac and Cheese - amerikietiškas makaronų ir sūrio apkepas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 73)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 73)
Mac and Cheese makaronų sūrio apkepas
Mac and Cheese makaronų sūrio apkepas
Mac and Cheese makaronų sūrio apkepas
Autorius apie receptą: Šis makaronų ir sūrio apkepas ne tik gardus, bet ir labai sotus sotus. Jei nenorite vegetariško apkepo varianto, tuomet į makaronus galite įdėti kumpio gabalėlių. Šis makaronų ir sūrio apkepas ne tik gardus, bet ir labai sotus sotus. Jei nenorite vegetariško apkepo varianto, tuomet į makaronus galite įdėti kumpio gabalėlių. Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
250 gramų makaronų
220 gramų čederio sūrio (tarkuoto)
250 mililitrų grietinėlės (tinka ir riebi, ir liesesnė)
250 mililitrų pieno
125 mililitrai džiūvėsėlių
50 gramų sviesto
4 šaukštai miltų
1 šaukštelis baltųjų pipirų
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Makaronus išverdame (neperverdame). Nukošiame vandenį, perplauname po šaltu vandeniu, gerai nuvarviname ir paliekame puode.
2.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpiname sviestą. Sudedame miltus, druską, pipirus, gerai išmaišome. Pakaitiname maišydami apie 1 minutę, kol miltai paskleis malonų kvapą.
3.
Į miltuspamažu maišydami supilame pieną ir grietinėlę. Vis maišome, kaitindami ant vidutinės ugnies, kol užverda. Po to sumažiname ugnį iki silpnos, ir maišydami kaitiname kol padažas sutirštėja (man užtrunka apie 10 minučių). Tada suberiame sutarkuotą sūrį. Maišome, kol sūris ištirpsta.
4.
Padažą užpilame ant makaronų, išmaišome, kad visi makaronai pasidengtų padažu.
5.
Kepimo indą ištepame sviestu. Sukrečiame makaronus ir šaukšu išlyginame paviršių. Apibarstome džiūvėsėliais.
6.
Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol viršus gražiai paruduoja.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (11)
Vakarė
2022-02-20 15:45
Darant padažą, miltai susidarė i gabalus. Nežinau ar taip turi but, bet manau kad tai yra negerai. ATSAKYTI
Aurelija
2022-02-21 09:59
Subėrus miltus reikia nedelsiant greitai maišyti iki kol išsimaišys miltai, tuomet pavyksta :) ATSAKYTI
Simona
2022-02-21 09:59
Kaip ir parašyta recepte, reikia kruopščiai maišyti ir grietinėlę su pienu pilti palengva. ATSAKYTI
BB
2022-06-11 23:40
Nepasiruošę darėm, su pauzėm 'sekantis žingsnis', padažui trūko daugumos produktų kiekių pagal receptą, ipylėm vegetos buljono pusę puoduko, kad papildyti tūrį. Miltų gumulai išsimaišė, nes pirma sudėjom, paskaitėm kaip toliau tik tada maišyti miltus pradėjom... ATSAKYTI
Greta
2022-06-13 09:50
Visuomet prieš pradedant gaminti reikėtų perskaityti visą receptą ;) ATSAKYTI
Austėja
2021-12-08 21:33
Beskoniai, džiūvesėliai nelabai tinka nebent labai mažai. ATSAKYTI
V
2021-10-02 17:54
Skonis visaio nieko, bet dziuveseliu nurodytu pabarstymui zymiai perdaug, gavos nemazas sluosnis,o kiek supratau turejo padengt tik, pavirsiu plonai.kita kart jau zinosiu ATSAKYTI
Bevardis
2021-09-05 20:20
Beskoniai. Nerekomenduoju. ATSAKYTI
Greta
2021-09-06 09:59
O čederio sūrį naudojot? Jis pats iš savęs turi daug skonio, jei keisti švelniu sūriu, reikėtų daugiau prieskonių dėti :) Žinoma, jei mėgstat labai stipraus skonio patiekalus, šiaip ar taip galima daugiau prieskonių įdėti :) ATSAKYTI
Virga
2020-10-01 16:37
Išbandžiau, puikiai pavyko. Tik labai sunkus ir riebus apkepas, atsivalgiau ilgaaam :) ATSAKYTI
Viltė
2017-06-13 21:23
Mano mėgstamiausias :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital