Aluje troškinta vištiena su bulvėmis ir grybais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Aluje troškinta vištiena su bulvėmis ir grybais
Aluje troškinta vištiena su bulvėmis ir grybais
Aluje troškinta vištiena su bulvėmis ir grybais
Aluje troškinta vištiena su bulvėmis ir grybais
Autorius apie receptą: Daržovės ir mėsa kvapniuose, tirštuose padažuose – sielą šildantis maistas. Šis vištienos troškinys su alumi yra įkvėptas šiaurinės Prancūzijos regiono Daržovės ir mėsa kvapniuose, tirštuose padažuose – sielą šildantis maistas. Šis vištienos troškinys su alumi yra įkvėptas šiaurinės Prancūzijos regiono Nord-Pas-de-Calais, prigludusio prie Belgijos, tad alaus tradicijos čia, kaip ir Belgijoje, irgi yra gana stiprios. Dievinu baravykus, bet mano aplinkos miškuose jų nėra ir šviežiais baravykais mėgaujuosi retai, tad tenka griebtis džiovintų arba šaldytų. Šaldyti baravykiai šiam receptui irgi labai tiks ir jei Jūsų miškai šiemet buvo dosnūs, tai Jums pasisekė – naudokite tik šaldytus. Kai aš naudoju džiovintus baravykus, mėgstu juos pamaišyti su pievagrybiais – šitaip padažas yra stipraus baravykų skonio, o jame troškinti pievagrybiai prisigeria to nuostabaus aromato. Abejoju ar taip būna, bet jeigu kartais nemėgstate baravykų, galite receptui naudoti ir vien tik pievagrybius. Jei receptui naudosite šaldytus baravykus ar vien tik pievagrybius, šiltą vandenį, kuris yra skirtas džiovintiems grybams mirkyti, pakeiskite 300ml vištienos sultinio, o alaus tada galite pilti ir truputėlį daugiau nei nurodyta recepte. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai vištienos ketvirčių
6 vienetai bulvių (nuskustų, supjaustytų)
400 mililitrų vandens (šilto)
330 mililitrų šviesaus alaus
250 gramų pievagrybių
2 vienetai morkų (pjaustytų griežinėliais)
1 vienetas svogūnų (pjaustyto kubeliais)
1 saujelė džiovintų baravykų
4 šaukštai grietinės
3 šaukštai miltų
3 šaukštai aliejaus
1 šaukštas garstyčių
2 skiltelės česnako (smulkiai kapotų)
1 vienetas lauro lapų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Džiovintus baravykus apliekite šiltu vandeniu ir leiskite pamirkti valandėlę.
2.
Vištieną nuplaukite, labai gerai nusausinkite virtuviniu popieriumi, perpjaukite pusiau, jei gabalai labai dideli, ir apvoliokite miltuose.
3.
Dideliame puode įkaitinkite aliejų. Dedant į puodą po kelis gabaliukus, apkepkita jame vištienos gabaliukus iš visų pusių ant gana stiprios ugnies, paskui iškelkite į lėkštę. Kaitrą sumažinkite, į puodą su likusiais riebalais suberkite svogūną ir morkas, pakaitinkite 3 - 5 minutes, tada suberkite smulkintus česnakus, pakaitinkite dar minutėlę ir apliekite alumi.
4.
Nukoškite mirkytus grybus, mirkymo skystį perkoškite per virtuviniu popieriumi dengtą sietelį ir supilkite į puodą. Mirkytus grybus sukapokite, kad nebūtų stambių gabalų ir sumeskite į puodą. Padažą pagardinkite garstyčiomis, trupučiu drukos, pipirais, įmeskite lauro lapą.
5.
Vištieną drauge su bulvėmis dėkite į padažą, puodą uždenkite ir kaitinkite 20 minučių ant labai silpnos ugnies, tada suberkite pievagrybius, išmaišykite, puodą uždenkite ir kaitinkite ant silpnos ugnies dar bent 20 minučių, kol bulvės ir vištiena visiškai išvirs. Įmaišykite grietinę, nukelkite nuo ugnies ir mėgaukitės.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital