Alfajores - sviestiniai sausainiai su karameliniu įdaru

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Alfajores - sviestiniai sausainiai su karameliniu įdaru
Alfajores - sviestiniai sausainiai su karameliniu įdaru
Alfajores - sviestiniai sausainiai su karameliniu įdaru
Autorius apie receptą: Alfajores sausainiai labai populiarūs Argentinoje, Peru, Urugvajuje ir apskritai, visoje Pietų Amerikoje. Alfajores sausainių įdaras dažniausiai būna karamelizuotas Alfajores sausainiai labai populiarūs Argentinoje, Peru, Urugvajuje ir apskritai, visoje Pietų Amerikoje. Alfajores sausainių įdaras dažniausiai būna karamelizuotas kondensuotas pienas, kuris yra labai plačiai naudojamas Pietų Amerikos konditerijoje. Alfajores įdarui taip pat galima pasirinkti įvairiausius kitus saldžius kremus ar šokoladą. Patys sausainiai yra trapūs, bet karamelė jiems suteikia minkštumo. Mano sausainiai gavosi gana stori, kaip pyragėliai, bet jei norite plonesnių ir mažesnių sausainių, tuomet tešlą iškočiokite ploniau ir išspauskite mažesnius apskritimus. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
Tešlai:
300 gramų kukurūzų krakmolo
200 gramų miltų
200 gramų sviesto
125 gramai cukraus (arba cukraus pudros)
3 vienetai kiaušinių trynių
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis citrinos žievelės (tarkuotos)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
0.5 šaukštelio sodos
1/4 šaukštelio druskos
Įdarui:
300 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (Rududu arba naminio)
Papuošimui:
šiek tiek kokoso drožlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sviestą ištirpdome mikrobangėje, nereikia, kad būtų labai skystas.
2.
Viename dubenyje sumaišome miltus, krakmolą, cukrų, sodą, druską, kepimo miltelius. Viduryje mišinio padarome duobutę, į ją supilame sviestą, kiaušinių trynius ir kiaušinį, vanilės ekstraktą, citrinos žievelę. Tešlą išmaišome šaukštu, po to išminkome, padarome rutulį. Tešla bus gana trapi.
3.
Atsipjauname gabalą tešlos, jį kočiojame ant truputį pamiltuoto paviršiaus. Tešla kočiojasi gana sunkiai, nes yra šiek tiek lipni ir trapi, bet iš tešlos tereikia iškočioti ~0,5-0,8 cm storio lakštą ir naudojant apvalią nedidelę formelę išspausti sausainių puseles. Iš visos tešlos turėtumėte gauti ~30 apskritimų (jei kiekvienas apskritimas ~5 cm skersmens).
4.
Apskritimus dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~8 minutes, kol sausainiai truputį išsipučia. Nereikia, kad sausainiai paruduotų. Sausainius išimame iš orkaitės, palaukiame, kol atvėsta ir tada nuimame nuo kepimo popieriaus. Ant vieno sausainio tepame karamelizuotų sutirštinto pieno (~1-1,5 arb. š.), uždedame kitą sausainį, juos suspaudžiame, šonus peiliu aptepame taip pat karamele ir apvilgome kokoso drožlėse. Skanių sausainių!
5.
Geriausia naudoti kiek minkštesnę karamelę. Jei karamelė labai kieta, tuomet truputį pašildykite mikrobangėje. Sausainiai laikomi uždengti kambario temperatūroje gali išstovėti iki 5 - 6 dienų.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital