Agurkinė sriuba

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 72)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 72)
Agurkinė sriuba
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 jaučio inkstai
1 veršelio liežuvis (Abbacchio)
rauginti agurkai (jokiu būdu ne marinuoti)
2 šaukštai perlinių kruopų
1-2 morkos
1 petražolės šaknis
1 nedidelis salieras
1 bulvė
2 svogūnai, susmulkinti
žalumynai: krapai, petražolės, saliero lapeliai
3 lauro lapai
6 žirneliai juodųjų pipirų
2 žirneliai kvapiųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Visų pirmą pamirškite bet kokias valgyklines asociacijas susijusias su agurkine sriuba. O tai padarę imkitės subproduktų paruošimo darbų, nes agurkinė verdama būtent su jais. Inkstus perpjaukite išilgai, išmirkykite, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite. Pavirę 5-10 minučių, vandenį nupilkite, inkstus išplaukite, vėl užpilkite šaltu vandeniu ir virkite dar 5 minutes. Po to susmulkinkite ir sudėkite juos į puodą. Liežuvį (geriausiai veršelio) virkite, kol jis bus pusiau išvirtas, įkiškite po šaltu vandeniu ir nulupkite. Odelė turėtų lengvai luptis. Viralą, kuriame virė liežuvis, kartu supjaustytu liežuviu supilkite į puodą, kuriame sudėti inkstai, įpilkite verdančio vandens ir pusvalandį virkite. Tuo tarpu užsiimkite kitais darbais, kurių reikia agurkinei. Du šaukštus perlinių kruopų perplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu ir uždengę palikite brinkti. Agurkus supjaustykite ir virkite jų pačių rauge 10 min., visą laiką nuimdami atsiradusias putas. Supjaustykite plonomis juostelėmis morkas, petražolę, salierą, kubeliais - vieną bulvę. Dabar reikia viską sujungti, bet tai padaryti reikia protingai. Pirmiausiai į sriubą sumeskite šaknines daržoves ir kruopas. Už 10 minučių - bulves ir du susmulkintus svogūnus. Ir tik po to, kai viskas išvirs - agurkus kartu su skysčiu (raugu). Sriubos geriausiai nesūdyti visai, o įpilti daugiau agurkų raugo. Likus 3 minutėms iki pabaigos sudėkite susmulkintus žalumynus: krapus, petražoles, saliero lapelius, 3 lauro lapus, 6 žirnelius juodųjų ir 2 žirnelius kvapiųjų pipirų. Po to išjunkite ugnį, sandariai uždenkite dangčiu ir leiskite sriubai pastovėti (jei yra kantrybės). Valgoma agurkite, žinoma, su grietine ir juoda duona. Paprastesnė, bet ir prastesnė agurkine iš paukštienos (geriausiai - antienos). Subproduktus - skrandukus, širdeles, kepenis, kaklus - smulkiai supjausytiti, užpilti verdančiu vandeniu ir virti valandą. Visa kita - žr. aukščiau. Tik perlines kuopas galima pakeisti ryžiais, o prieskonių rinkinį papildyti česnako ir raudonėliu. Agurkinę galima virti ir iš žuvies (kas sudėtingiau) ir vegetariškai (kas kvaila), bet jos negalima išvirti be raugintų agurkų.
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Edvinas
2022-12-11 12:30
Nuo tada kai atradau šį receptą, subproduktus ruošiu tiktai taip. ATSAKYTI
Žemaitis
2021-04-24 14:19
"Teisingiausia" agurkinė sriuba, kuria esu matęs internete. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital