Trupininis aguonų pyragas su uogienės pertepimu "Makowiec"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Trupininis aguonų pyragas su uogienės pertepimu "Makowiec"
Trupininis aguonų pyragas su uogienės pertepimu "Makowiec"
Trupininis aguonų pyragas su uogienės pertepimu "Makowiec"
Autorius apie receptą: Pyragui naudojau rabarbarų ir aviečių džemus, bet galite juos keisti pagal save. Ingredientai skirti vienai apvaliai 23 cm skersmens formai, nusegamais kraštais. Pyragui naudojau rabarbarų ir aviečių džemus, bet galite juos keisti pagal save. Ingredientai skirti vienai apvaliai 23 cm skersmens formai, nusegamais kraštais. Alina, Apie viską
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
300 gramų miltų
200 gramų sviesto
100 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilės esencijos
Įdarui:
250 gramų aguonų
175 gramai pieno
170 gramų medaus
50 gramų rudojo cukraus
2 vienetai kiaušinių baltymų
50 gramų razinų
50 gramų datulių
50 gramų džiovintų spanguolių
30 gramų sviesto
1 šaukštas migdolų miltų
3 lašai migdolų ekstrakto
Pertepimui:
350 gramų džemo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite kepimo popieriumi kepimo formą.
2.
Ruošiame tešlą: cukrų įberkite į virtuvės kombainą ir susmulkinkite. (ne iki cukraus pudros, o tiesiog iki smulkesnes, nei paprastai, konsistencijos). Įdėkite į dubenį miltus, cukrų, sviestą, vanilės ekstraktą ir viską sumaišykite pirštais. Maišykite ir lengvai, nespausdami trinkite masę tarp pirštų, kol susiformuos trupiniai. Įberkite pusę trupiniu į kepimo indą ir ir tolygiai juos paskirstykite, kad jie padengtų dugną. Nespauskit tešlos formuodami pagrindą. Tiesiog paskirstykite trupinius, lengvai juos tapšnodami. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 minučių arba kol pagrindas taps šviesiai auksinės spalvos. Ištraukite kepimo formą iš orkaitės.
3.
Ruošiame įdarą: aguonas įberkite į virtuvės kombaino indą ir malkite maksimaliu greičiu maždaug minutę. Į puodą įdėkite sumaltas aguonas ir likusius ingredientus, išskyrus riešutus, riešutų esenciją ir baltymus. Užvirkite ir virkite ant mažos ugnies maišant apie 10 minučių, kol masė sutirštės. Įmaišykite riešutus ir jų esenciją. Atvėsinkite. Suplakite baltymus iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į aguonų masę. Įdėkite aguonų masę į kepimo indą ir tolygiai paskirstykite.
4.
Paskirstykite tolygiai ant viršaus džemą ir pabarstykite likusiais tešlos trupiniais.
5.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite 45 min. arba kol pyrago viršus taps tamsiai auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės ir palikite dar 10 - 15 minučių kepimo formoje. Išimkite ir atvėsinkite ant grotelių. Kai pyragas atauš, pabarstykite cukraus pudra. Skanaus.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Vilija
2017-11-25 22:25
Kepiau pernai, kepsniu ir šiemet Kalėdoms, nuostabus pyragas! Tik nedėjau migdolų miltų, o uogienę naudojau aviečių - pasaka! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital