Tradicinė agrastų uogienė

AUTORIUS:
Janina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 61)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 61)
Agrastų uogienė
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Taip agrastų uogienę virė mano močiutė ir mama, taip ir mane išmokė. Tik cinamoną nuo savęs pridėjau, nes jis agrastams labai tinka. Dėl tų kelių sirupo užpylimo bei nupylimo Taip agrastų uogienę virė mano močiutė ir mama, taip ir mane išmokė. Tik cinamoną nuo savęs pridėjau, nes jis agrastams labai tinka. Dėl tų kelių sirupo užpylimo bei nupylimo kartų uogu gabaliukai uogienėje lieka standesni, kartu odelės minkštos, nesukietėjusios. Man toks būdas yra pats skaniausias, bet aišku, jeigu laiko neturite, galite virti ir po pirmo agrastų palaikymo sirupe. (...daugiau) Janina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas agrastų
1 kilogramas cukraus
2 stiklinės vandens
1 šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Iš cukraus ir vandens išvirkite sirupą. Atvėsinkite.
2.
Agrastus uogienei imkite vienodai prinokusius, bet ne pernokusius, kad uogos būtų sveikos, nesutrūkusios. Pašalinkite kotelių liekanas ir taurelių likučius, agrastus labai gerai nuplaukite ir mediniu labai plonu virbu ar smeigtuku (ne metaliniu) subadykite. Tada užpilkite verdančiu vandeniu, kad suminkštėtų odelė, ir gerai nuvarvinkite.
3.
Taip paruoštus agrastus sudėkite į atvėsusį sirupą ir laikykite jame vieną parą.
4.
Kitą dieną uogas kiaurasamčiu išgriebkite, o sirupą užvirinkite ir, jam šiek tiek pavirus, supilkite išimtas uogas, ir vėl palikite parai.
5.
Trečią dieną kartokite vėl tą patį: uogas išgriebkite kiaurasamčiu, sirupą užvirinkite ir ant uogų užpilkite karštą. Tada į sirupą su uogomis įberkite šaukštelį cinamono ir viską neilgai ant mažos ugnies pavirinkite (keletą minučių). Virinant ilgiau, uogos susitraukia, jų odelė sukietėja.
6.
Karštą uogienę supilstykite į iškaitintus stiklainius ir uždarykite dezinfekuotais dangteliais. Apverskite dangteliais žemyn ir palikite atvėsti.
AUTORIUS: Janina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
1
2022-07-29 15:55
Toks jausmas, kad čia apskritai nuotraukos ne šitų patiekalų, o kažkieno iš kažkur paimtos...
Be to, neaišku, kas tas sirupas, kaip jis turi atrodyti, kiek virti ir t.t. AIŠKIAU reikia rašyti, nes ne visi su savo močiutėmis ir mamomis virė uogienės... ATSAKYTI
Agne
2018-07-16 08:22
Gavosi ne uogiene, bet kompotas...Skonis gal ir geras, taciau tikejausi rezultato kaip foto! ATSAKYTI
Sandra
2018-07-16 11:28
O iš vandens išvirėte sirupą ar tiesiog viską supylėte? :) Nes svarbu išvirti sirupą, t.y. skystis turi sutirštėti, išvirti į sirupą. ATSAKYTI
Dana
2018-07-05 16:39
Aš irgi visada šitaip verdu, tik vietoj cinamono dedu vanilinio cukraus. Pats skaniausias receptas šitas. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital